Telenor fordømmer koranbrenning

Telenor Pakistan rykket tirsdag inn en annonse i avisen The Dawn, hvor selskapet fordømmer koranbrenning i Norge.

HARDT VÆR: Telenor havnet i hardt vær i Pakistan etter koranbrenning i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HARDT VÆR: Telenor havnet i hardt vær i Pakistan etter koranbrenning i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Annonsen sto på førstesiden av den pakistanske storavisen, melder VG.

«Vi fordømmer på det sterkeste besudlingen av den hellige Koranen som skjedde i Norge og fortsetter med å uttrykke vår dypeste medfølelse», heter det i annonsen.

«Vi står sammen i solidaritet med våre landsmenn og vil fortsatt være forpliktet overfor millioner av pakistanere i årene som kommer», fortsetter teksten.

Telenors pakistanske datterselskap rykket inn annonsen som en følge av at lederen av organisasjonen SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) Lars Thorsen satte fyr på et eksemplar av Koranen under en demonstrasjon i Kristiansand 16. november.

Falsk informasjon

Etter koranbrenningen har det sirkulert falsk informasjon i lokale medier i Pakistan om at landets konsesjonsmyndigheter skulle stenge Telenors tjenester.

DIREKTE: Mange motdemonstranter har møtt opp for å vise sin avsky mot organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge. Video: Emilie Rydning Vis mer

I den forbindelse gikk myndighetene ut med informasjon om at dette ikke stemmer, og Telenor Pakistan informerte også sine kunder gjennom annonser i fem av landets aviser.

Telenor-ledelsen i Norge sier til VG at de har registrert reaksjonene i sosiale medier i Pakistan, men at selskapet har full fokus på ordinær drift.

– Aktiviteten på sosiale medier har de siste par dagene vært avtagende med hensyn til Telenor, sier kommunikasjonssjef Hanne Knudsen.

Ambassadør inn på teppet

Koranbrenningen har fått muslimer flere steder i verden til å reagere, og emneknaggen #Boycottnorway, boikott Norge, har blitt brukt i sosiale medier.

Lørdag ble Norges ambassadør til Pakistan kalt inn på teppet til Pakistans utenriksdepartement etter koranbrenningen, og tirsdag ble et norsk flagg påtent av demonstranter i Karachi.

Det iranske utenriksdepartementet har også kalt Norges chargé d'affaires til Iran inn på teppet, hvor de ba den norske diplomaten videreformidle Irans protest.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer