Telenor selger i Myanmar: - Utfordrende

Avtalen har en samlet verdi på ca. 900 millioner kroner, hvorav 470 millioner betales over fem år, skriver Telenor i en børsmelding.

SOLGT: Telenor selger virksomheten i Myanmar. Dette er administrerende direktør i Telenor Petter Furberg foran hovedbutikken i Yangon i 2014. Foto: Heiko Junge / NTB
SOLGT: Telenor selger virksomheten i Myanmar. Dette er administrerende direktør i Telenor Petter Furberg foran hovedbutikken i Yangon i 2014. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

4. mai annonserte selskapet at de ville skrive ned Telenor Myanmar. Det var et regnskapsmessig tap på 6,5 milliarder kroner. 2. juli var situasjonen blitt såpass ille at selskapet erklærte at de vurderte mulighetene for å selge seg ut.

- Situasjonen i Myanmar har i de siste månedene blitt stadig mer utfordrende for Telenor knyttet til sikkerhet for våre ansatte, regulatoriske forhold og god forretningspraksis, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor i børsmeldingen.

Beste løsning

Han forteller at selskapet har vurdert alle muligheter, og kommet fram til at salg er den beste mulige løsningen i situasjonen.

Telenors mobilvirksomhet i Myanmar har blitt vanskeligere de siste månedene, særlig etter militærkuppet i landet 1. februar. Militæret tok makten fra de folkevalgte, noe som skapte stor uro. Mer enn 881 personer er drept, og det er tatt mer enn 5.000 politiske fanger, ifølge organisasjonen AAPP , som jobber for politiske fangers rettigheter.

Det er fortsatt stor uro og mange demonstrasjoner i landet.

Tapsprosjekt

Kort tid etter kuppet ble Telenor og andre telekomselskaper tvunget til å stenge nettet og blokkere tilgangen til sosiale medier, som har vært et viktig verktøy for protestbevegelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.