Telenor truet med pengekrav

Telenor advarer andre norske selskaper etter å ha blitt utsatt for cyberangrep.

ANMELDELSE: Telenor vil gå til politianmeldelse etter å ha blitt utsatt for dataangrep og pengekrav. Foto: Gorm Kallestad / NTB
ANMELDELSE: Telenor vil gå til politianmeldelse etter å ha blitt utsatt for dataangrep og pengekrav. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag morgen opplyser Telenor i en pressemelding at de ble utsatt for et cyberangrep 12. oktober, og at de ble truet med pengekrav. Nå ønsker selskapet å advare andre mot liknende angrep.

Selskapet beskriver det som et betydelig cyberangrep med krav om omkring to millioner kroner løsepenger. Utpresserne skal ha krevd betaling for å ikke utsette Telenor for ytterligere angrep.

Telenor varsler at de vil politianmelde forholdet, og advarer om at andre norske selskaper står for tur.

Betalte ikke

Selskapet opplyser at det i forbindelse med cyberangrepet ble sendt opptil 400 Gbps med trafikk mot Telenor.

- Slike angrep sender store mengder «søppeltrafikk» mot en internett-tjeneste eller andre eksponerte systemer hos en bedrift, slik at disse blir utilgjengelig for brukerne eller bedriften selv, forklarer administrerende direktør i Telenor Norge, Petter-Børre Furberg.

Telenor har ikke betalt løsepenger, og mandag gikk betalingsfristen ut.

- Jeg ønsker å advare om at denne gruppen nå angriper norske selskaper. Jeg vil spesielt advare selskaper som ikke har effektive metoder for å avverge store konsekvenser fra tjenestenektangrep gjennom DDoS-beskyttelse, men det viktigste av alt er å ikke betale. Det vil bare gjøre denne typen angrep lønnsom, og motiverer de cyberkriminelle til å fortsette, forklarer Furberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer