Telenor truet med pengekrav

Telenor advarer andre norske selskaper etter å ha blitt utsatt for cyberangrep.

ANMELDELSE: Telenor vil gå til politianmeldelse etter å ha blitt utsatt for dataangrep og pengekrav. Foto: Gorm Kallestad / NTB
ANMELDELSE: Telenor vil gå til politianmeldelse etter å ha blitt utsatt for dataangrep og pengekrav. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag morgen opplyser Telenor i en pressemelding at de ble utsatt for et cyberangrep 12. oktober, og at de ble truet med pengekrav. Nå ønsker selskapet å advare andre mot liknende angrep.

Selskapet beskriver det som et betydelig cyberangrep med krav om omkring to millioner kroner løsepenger. Utpresserne skal ha krevd betaling for å ikke utsette Telenor for ytterligere angrep.

Telenor varsler at de vil politianmelde forholdet, og advarer om at andre norske selskaper står for tur.

Betalte ikke

Selskapet opplyser at det i forbindelse med cyberangrepet ble sendt opptil 400 Gbps med trafikk mot Telenor.

- Slike angrep sender store mengder «søppeltrafikk» mot en internett-tjeneste eller andre eksponerte systemer hos en bedrift, slik at disse blir utilgjengelig for brukerne eller bedriften selv, forklarer administrerende direktør i Telenor Norge, Petter-Børre Furberg.

Telenor har ikke betalt løsepenger, og mandag gikk betalingsfristen ut.

- Jeg ønsker å advare om at denne gruppen nå angriper norske selskaper. Jeg vil spesielt advare selskaper som ikke har effektive metoder for å avverge store konsekvenser fra tjenestenektangrep gjennom DDoS-beskyttelse, men det viktigste av alt er å ikke betale. Det vil bare gjøre denne typen angrep lønnsom, og motiverer de cyberkriminelle til å fortsette, forklarer Furberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer