Telenor varsler lavere inntekter og resultater

Telenor hadde et driftsresultat på 6,6 milliarder kroner i årets første kvartal. Selskapet varsler nå lavere inntekter og resultater for resten av 2020.

VARSLER LAVERE INNTEKTER: Telenor varsler lavere inntekter og resultater for resten av 2020, fremgår det av kvartalsrapporten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
VARSLER LAVERE INNTEKTER: Telenor varsler lavere inntekter og resultater for resten av 2020, fremgår det av kvartalsrapporten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer fram i kvartalsrapporten som selskapet la fram tirsdag morgen. Andre halvdel av første kvartal er preget av coronasituasjonen, og den vil også prege tiden framover.

- Usikkerheten knyttet til covid-19 har økt, særlig relatert til omfanget av nedstengninger i flere av våre markeder. Dette påvirker spesielt inntekter fra roaming og forhåndsbetalte abonnementer i Asia, heter det i en børsmelding.

Videre venter selskapet lavere abonnements- og trafikkinntekter og lavere resultat (EBITDA) enn tidligere indikert.

- Investeringer ventes å utgjøre rundt 13 prosent av driftsinntektene. For å sikre robust kontantstrøm, vil Telenor optimalisere investerings- og kostnadsstyring ytterligere. Telenors ambisjoner på mellomlang sikt opprettholdes, skriver selskapet.

For første kvartal viser selskapet til solide finansielle resultater, med økning i blant annet abonnements- og trafikkinntektene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer