Telenor vraker Huawei som 5G-leverandør

Telenor har bestemt seg for å satse på svenske Ericsson.

DROPPER HUAWEI: Telenor har bestemt at Ericsson skal være hovedleverandør for det nye 5G-nettet. Det skriver de i en børsmelding fredag. Her representert ved konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DROPPER HUAWEI: Telenor har bestemt at Ericsson skal være hovedleverandør for det nye 5G-nettet. Det skriver de i en børsmelding fredag. Her representert ved konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble det kjent at Telenor har bestemt seg for hvem som skal få levere 5G-nett for den norske telegiganten.

- Ericsson skal modernisere og bygge Telenors 5G-radionett, skriver selskapet i en børsmelding.

Telenor-sjef Sigve Brekke sier at selskapet forventer at 5G blir den teknologien som vil endre samfunnet mest i det neste tiår. I en pressemelding understreker han at Telenor har gjort grundige sikkerhetsvurderinger, samt lagt vekt på teknisk kvalitet, innovasjon og modernisering av mobilnettet.

- På grunnlag av en omfattende og helhetlig vurdering har vi besluttet å introdusere en ny partner for dette viktige teknologiskiftet i Norge, sier Brekke i pressemeldingen.

Allerede i gang

Det vil si at telegiganten dropper omdiskuterte Huawei som leverandør, selv om de varsler at de vil fortsette å benytte utstyr fra det kinesiske selskapet for å vedlikeholde 4G-nettet og til å oppgradere 5G-dekningen enkelte steder i landet.

- Dette for å sikre at Telenors kunder har de beste mobilopplevelsene og fortsatt kan nyte godt av å være på et raskt og pålitelig mobilnett mens moderniseringen pågår, skriver selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer