Tente på - så kom sjokkbeskjeden

Finansmannen Ingar Johannes Hodne Ulltveit-Moe fikk ja fra kommunen til å rive hytta han hadde kjøpt i Kragerø. Etter at hytta var brent opp, kom kontrabeskjeden. Nå saksøker han kommunen.

BRANT NED: Kragerø brannvesen gjennomførte en kontrollert nedbrenning av hytta på Bærøytangen i Kragerø i juni 2019, på oppdrag fra Ingar Johannes Hodne Ulltveit-Moes selskap Umico Eiendom AS. Foto: Brannvesenet
BRANT NED: Kragerø brannvesen gjennomførte en kontrollert nedbrenning av hytta på Bærøytangen i Kragerø i juni 2019, på oppdrag fra Ingar Johannes Hodne Ulltveit-Moes selskap Umico Eiendom AS. Foto: Brannvesenet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag og onsdag denne uka blir en tvistesak mellom Umico Eiendom AS, selskapet til finansmannen Ingar Johannes Hodne Ulltveit-Moe, og Kragerø kommune, behandlet i Skien tinghus.

Saken handler om ei hytte i skjærgården i Kragerø, som Ulltveit-Moes selskap kjøpte i juli 2018 for 7,6 millioner kroner, ifølge Telemarksavisa.

Omgjorde vedtaket

Da selskapet søkte om å få lov til å rive den gamle hytta og bygge ny, ble det innvilget av hovedutvalget for plan og bygg i Kragerø kommune, skriver avisa.

Finansmannen fikk også tillatelse til å etablere et nytt vann- og avløpssystem, i tillegg til oppgradering av atkomststi.

Dermed brant Ulltveit-Moe ned den gamle hytta, i en kontrollert nedbrenning fra brannvesenet.

Så kom kontrabeskjeden: Statsforvalteren i Agder omgjorde kommunens vedtak.

Krever erstatning

Nå krever Ulltveit-Moe over to millioner kroner i erstatning av Kragerø kommune. Han mener kommunen manglet hjemmel til å vedta at han kunne rive den gamle hytta og bygge en ny.

Ulltveit-Moe mener også at han har lidt et økonomisk tap på omtrent 2,1 millioner kroner, på utgifter til juridisk bistand, tapte leieinntekter, økte arkitektkostnader og økning i byggekostnader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer