Tesla-prisen stupte etter meldinger

Tesla-prisen stupte minutter etter at det ble delt meldinger fra Elon Musks Twitter-konto hvor det står skrevet at aksjeprisen er for høy.

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag ble det blitt delt oppsiktsvekkende Twitter-meldinger fra Tesla-sjef Elon Musks egen Twitter-konto.

- Jeg selger nesten alle fysiske eiendeler. Jeg vil ikke eie et hus. Kjæresten min er sint på meg, skrev Musk og fulgte opp:

- Jeg mener at Teslas aksjepris er for høy.

STUP: Slik så det ut for Tesla-aksjen klokka 18.00 norsk tid, 40 minutter etter at Twitter-meldingene ble delt.
STUP: Slik så det ut for Tesla-aksjen klokka 18.00 norsk tid, 40 minutter etter at Twitter-meldingene ble delt. Vis mer

Trenger ikke penger

Seinere på kvelden kom det nye meldinger.

- Bare en merknad til salg: Jeg eier Gene Wilders tidligere hus. Det kan ikke rives eller miste noe av sin sjel.

En annen Twitter-bruker spurte Musk om han gjør dette for pengene.

- Trenger ikke pengene. Forplikter meg til Mars og jorden. Eiendeler tynger bare dine skuldre, svarte Musk.

Videre siteres det flere linjer fra USAs nasjonalsang «The Star-Spangled Banner».

Coronakritikk

Natt til torsdag serverte Musk krass kritikk mot California for deres inngripende tiltak mot spredning av coronaviruset.

Blant annet sammenliknet han myndighetenes ordre om at befolkningen må holde seg hjemme, med fascisme. På Twitter ble det fulgt opp med følgende melding: «Befri USA nå».

Fredag står det skrevet følgende.

- Gi folk tilbake FRIHETEN nå, står det skrevet i en tredje melding.

Aksjestup

Meldingene har fått aksjeprisen til å rase. Minutter etter at meldingene ble delt, var prisen nede i 720 dollar per aksje. Det tilsvarer en nedgang på omkring 7 prosent.

Ei halvtime etter at meldingene ble delt, var aksjeprisen nede i 688 dollar per aksje. Det tilsvarer en nedgang på omkring 12 prosent.

Torsdag kunne elbilprodusenten kunngjøre sitt tredje lønnsomme kvartal på rad, etter å ha endt med en fortjeneste på 16 millioner dollar for perioden fra januar til mars.

Til sammenlikning hadde selskapet en fortjeneste på 105 millioner dollar i fjerde kvartal av 2019.

Coronavirus

Til tross for coronakrisa, har Tesla levert 88 400 biler i løpet av de første tre månedene av 2020. Det er en økning på 40 prosent fra samme periode i fjor.

Selskapet opplevde aksjestup også i februar. Den gang skyldtes det at utrbuddet av coronavirus i Kina førte til leveringsutsettelse. Elbilprodusenten begynte å levere bilder til kinesiske kunder fra bilfabrikken i Shanghai i januar, men måtte utsette leveringene da fabrikken ble stengt.

Siden har coronaviruset nådd resten av verden, og fabrikken i California har blitt stengt. Dette fører trolig til at Tesla blir nødt til å nedjustere produksjonsprognosen med over 500 000 biler for året.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer