Tesla stuper på børsen

Elbilprodusenten Tesla faller kraftig på børsen onsdag ettermiddag som følge av leveringsutsettelse grunnet utbruddet av coronaviruset i Kina.

STUPER: Tesla-aksjen stuper på børsen onsdag. Foto: Ringo H.W Chiu / AP / NTB Scanpix
STUPER: Tesla-aksjen stuper på børsen onsdag. Foto: Ringo H.W Chiu / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved børsåpning i USA onsdag ettermiddag falt elbilprodusenten Tesla med omkring 14 prosent, viser Nasdaq klokka 16.15. Utover kvelden falt aksjen ytterligere, og omkring klokka 20 ble det registrert en nedgang på 20 prosent.

Fallet kommer etter to måneder med kraftig oppgang, som fra desember og fram til i dag har resultert i en oppgang på omkring 150 prosent, ifølge Dagens Næringsliv.

Virusutbrudd

Onsdagens kraftige børsfall skyldes at selskapets planer om å levere Tesla Model 3 i Kina settes på vent på grunn av coronaviruset, ifølge CNBC.

- Den planlagte leveringen av biler tidlig i februar er utsatt. Vi vil starte produksjonen igjen når situasjonen bedrer seg, uttaler Tesla-direktør Tao Lin.

Elbilprodusenten begynte å levere biler til kunder i landet fra bilfabrikken i Shanghai i januar.

Fabrikken har vært stengt siden kinesisk nyttår grunnet utbruddet av coronaviruset som har ført til at 492 mennesker har dødd, og totalt 24 324 har blitt smittet.

Ifølge selskapet vil fabrikken holdes stengt i minst ei uke. Kina ses på som et potensielt viktig marked for Tesla.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer