Tesla stuper på børsen

Elbilprodusenten Tesla faller kraftig på børsen onsdag ettermiddag som følge av leveringsutsettelse grunnet utbruddet av coronaviruset i Kina.

STUPER: Tesla-aksjen stuper på børsen onsdag. Foto: Ringo H.W Chiu / AP / NTB Scanpix
STUPER: Tesla-aksjen stuper på børsen onsdag. Foto: Ringo H.W Chiu / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved børsåpning i USA onsdag ettermiddag falt elbilprodusenten Tesla med omkring 14 prosent, viser Nasdaq klokka 16.15. Utover kvelden falt aksjen ytterligere, og omkring klokka 20 ble det registrert en nedgang på 20 prosent.

Fallet kommer etter to måneder med kraftig oppgang, som fra desember og fram til i dag har resultert i en oppgang på omkring 150 prosent, ifølge Dagens Næringsliv.

HALVANNEN MILLION: Bør en Tesla Model X gå opp 50 prosent i pris til halvannen million? Ja, hvorfor ikke, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Video: Jørgen Gilbrant Vis mer

Virusutbrudd

Onsdagens kraftige børsfall skyldes at selskapets planer om å levere Tesla Model 3 i Kina settes på vent på grunn av coronaviruset, ifølge CNBC.

- Den planlagte leveringen av biler tidlig i februar er utsatt. Vi vil starte produksjonen igjen når situasjonen bedrer seg, uttaler Tesla-direktør Tao Lin.

Elbilprodusenten begynte å levere biler til kunder i landet fra bilfabrikken i Shanghai i januar.

Fabrikken har vært stengt siden kinesisk nyttår grunnet utbruddet av coronaviruset som har ført til at 492 mennesker har dødd, og totalt 24 324 har blitt smittet.

Ifølge selskapet vil fabrikken holdes stengt i minst ei uke. Kina ses på som et potensielt viktig marked for Tesla.

Ved utgangen av januar kunne Tesla melde om økt omsetning og bedret inntjening, noe som ble tatt godt imot på aksjemarkedet.

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

God periode

Overskuddet i fjerde kvartal ble oppgitt til å være 105 millioner dollar, og den totale oppgangen var på 7,38 milliarder dollar i kvartalet, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Samtidig varslet selskapet at de forventer at den årlige produksjonen vil overstige 500 000 kjøretøy på de to fabrikkene i Fremont i California og Shanghai i Kina.

Til tross for at selskapet kunne vise til to sterke kvartaler, viste resultatet for året som helhet et minus på 862 millioner dollar.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer