Thon-brøler: - Mystisk

Etter massivt press snudde Thon Hotels, og vil likevel gi hotellene sine lov til å flagge med Pride-flagg. - Dårlig strategisk vurdering i forkant, sier ekspert.

Etter massiv kritikk kunngjorde Thon Hotels at de likevel ikke forbyr heising av Pride-flagget ved sine hoteller i år. Nå heises flagget ved flere av kjedens hoteller. Video: Tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er noe mystisk ved at man ikke var forberedt på at dette kom til å bli kritisert.

Slik lyder dommen fra omdømmeekspert og høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania, Dag Inge Fjeld, etter at Thon Hotel har gjort en rekordrask retrett og nå likevel vil tillate flagging med Pride-flagg ved sine hoteller.

«Undervurdert signaleffekten»

Det var tirsdag Thon Hotels kunngjorde at de ikke skulle heise regnbueflagget ved sine hoteller i år. Det utløste massiv kritikk fra samfunnsdebattanter og kjendiser.

Gjennomgangstonen blant mange av dem var «aldri mer Thon Hotels». Men under et døgn etter at flaggforbudet ble kjent, er det opphevet.

«Når engasjerte medarbeidere og venner oppfatter at vi tar avstand fra verdiene vi står for, har vi undervurdert kraften og signaleffekten av å ikke heise pride-flagget mens vi feirer mangfoldet», heter det i en pressemelding fra Thon Hotels.

- Derfor endrer vi beslutningen og heiser flagget, sier Morten Thorvaldsen, konserndirektør i Thon Hotels.

- Dårlig strategisk forståelse

Fjeld er ikke imponert over måten Thon Hotels har håndtert saken på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer