Thon tar Black Friday-grep

Dropper «løp og kjøp»-tilbud.

TAR GREP: Olav Thon Gruppen, her representert ved sjefen selv Olav Thon, tar grep i forkant av Black Friday. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR GREP: Olav Thon Gruppen, her representert ved sjefen selv Olav Thon, tar grep i forkant av Black Friday. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

De siste åra har Black Friday og Black Week blitt store kjøpefester i Norge. Flere steder har tilbudene vært så gode at det har vært store folkeansamlinger og tilløp til tumulter.

Det var relativt uproblematisk inntil i fjor, men med coronapandemien som inntil videre fører til kraftige restriksjoner både i Norge og verden for øvrig, stiller saken seg annerledes.

Toner ned Black Friday

Sandvika Storsenter har allerede varslet at de avlyser Black Friday, og overfor Børsen bekrefter visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen, som eier Sandvika Storsenter, at de tar grep ved alle sine kjøpesentre.

- Det vi har gjort er at vi i mindre grad skal ha «løp og kjøp»-kampanjer. Vi vil også tilrettelegge for å utvide åpningstidene, sånn at vi kan strekke handelen over en lengre tidsperiode, sier Hallerud.

Thon-gruppen forvalter bortimot 100 kjøpesentre, så det vil bli noen lokale forskjeller.

- Black Friday vil bli tonet ned, så vi ikke lager situasjoner der du får veldig mye folk. Tidligere har man hatt sånne tilbud at hvis du for eksempel kommer mellom klokka 11 og 12 så er det halv pris på et gitt produkt. Sånn vil det ikke bli i år, fastslår Hallerud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.