Thorhild Widvey nektet middag:
- Oppsiktsvekkende

Den tidligere olje- og energiministeren ble offer for herreklubbens stivbeinte reglement da hun fikk beskjed om at hun ikke var velkommen på middag. Hun hadde feil kjønn.

OPPGITT: Tidligere olje- og energiminister Thorhild Widvey begynner nesten å le da Børsen forteller om kvinnekrangelen i herreklubben som nektet henne adgang for sju år siden. Foto: Lars Eivind Bones
OPPGITT: Tidligere olje- og energiminister Thorhild Widvey begynner nesten å le da Børsen forteller om kvinnekrangelen i herreklubben som nektet henne adgang for sju år siden. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

- Det er jo ganske spesielt, sier Statkraft-styreleder og tidligere Høyre-statsråd Thorhild Widvey om e-postkrangelen som red den eksklusive og lukkede herreklubben Norske Selskab som en mare på tampen av fjoråret.

Børsen kunne onsdag avdekke hvordan et forslag fra klubbens styre om å utrede kvinnelig medlemskap, raskt ble sablet ned av opprørte medlemmer. Etter voldsomme protester ble utredningen stanset før den var kommer i gang.

Norske superrike næringslivstopper, kulturelite og samfunnstopper ville ha seg frabedt en for-og-mot-vurdering av å slippe til kvinnelige medlemmer i de fasjonable stuer, biljardrom, bibliotek og middagssal.

- Et svært omstridt tema, som i betydelig grad splitter medlemmene, sier styreleder Erik Heidenreich i Norske Selskab til Børsen.

Oppsiktsvekkende

Widvey minnes godt den ettermiddagen for snaut sju år siden da hun fikk beskjed om at hun likevel ikke var velkommen da Gimle Rotary Klubb arrangerte torskeaften i Norske Selskabs lokaler i Oslo sentrum.

En av Norges mektigste kvinner måtte bli hjemme fordi hun hadde feil kjønn. Kvinner hadde ikke adgang til klubblokalene denne ukedagen, lød begrunnelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer