Thunberg advarer eliten

Fredag varslet klimaaktivisten Greta Thunberg sin ankomst til Verdens økonomiske forum i Davos med en klar melding til verden politiske- og finansielle elite.

ADVARER: Greta Thunberg advarer eliten som ankommer Davos om at de ikke har sett hva som vil komme. Foto: NTB Scanpix
ADVARER: Greta Thunberg advarer eliten som ankommer Davos om at de ikke har sett hva som vil komme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag deltok den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (17) i en klimademonstrasjon sammen med tusenvis av deltakere i Lausanne i Sveits.

Neste uke skal Thunberg holde en tale i Davos, samtidig som næringslivsledere og toppolitikere møtes i Verdens økonomiske forum.

- Vi har entret et nytt år og et nytt tiår. Så langt har vi ikke sett noen som helst tegn på ordentlige klimatiltak, og det må endres, sa hun under demonstrasjonen og fortsatte:

- Til verdensledere og personer med makt; Jeg vil fortelle dere at dere ikke har sett hva som vil komme ennå. Dere har ikke sett det siste av oss, det kan vi forsikre dere. Og det er meldingen jeg vil uttrykke under Verdens økonomiske forum i Davos neste uke.

Skogbranner

Det er ventet at skogbrannene i Australia vil være demonstrantenes hovedfokus neste uke. Mens australske myndigheter har vært uvillige til å koble brannene opp mot klimaendringer, har de dannet grunnlaget for en økende bekymring blant befolkningen, ifølge Al Jazeera.

Fjoråret var det nest varmeste året som er blitt målt, og avsluttet det varmeste tiåret som er blitt målt, ifølge EUs klimaovervåkingstjeneste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer