- Tida vår renner ut

Birgit Opland synes det er ufattelig at statseide Bane NOR Eiendom ikke vil redusere husleien nok til at restauranten hennes overlever coronakrisa. Nå er bedriften med 44 ansatte på konkursens rand.

STENGT: Birgit Opland har drevet i fem år. Nå er restauranten coronastengt og i økonomisk krise. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
STENGT: Birgit Opland har drevet i fem år. Nå er restauranten coronastengt og i økonomisk krise. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Publisert

Hun er daglig leder i Opland Steak & Burgers, med bar på golvplanet og restaurant i andre etasje, innerst i Østbanehallen i Oslo.

- Vi har drevet sunt siden vi startet for fem år siden. I fjor hadde vi en omsetning på 25 millioner. I år vil vi havne på rundt 10 millioner. Vi måtte stenge i den første pandemiperioden, holdt åpent i sommer, men skjenkestoppen førte til at vi igjen måtte lukke. Vi har i prinsippet vært nedstengt i fem måneder, forteller Birgit Opland.

Desperat kamp

I likhet med en rekke andre restauranteiere kjemper hun en desperat kamp for å holde selskapet gående til coronakrisa er over. Nøkkelen er husleien.

- Avtalen med Bane NOR Eiendom innebærer ei husleie på 10 prosent av omsetningen, med minimumsleie på 2,4 mill. kr i året. Vi har fått halvannen måned husleiereduksjon, tilsvarende 300 000 kr. Slik det ligger an nå så får vi ei husleie i 2020 på 21 prosent av omsetningen pluss felleskostnader i Østbanehallen, opplyser Birgit Opland.

Tida renner ut

Hun mener at gårdeiere som i utgangspunktet har en sterk ryggrad, er de som har tjent på dagens kompensasjonsordning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer