Gerhard Schröder

Tidligere forbundskansler risikerer sanksjoner: - Tragedie

Tyskland signaliserer at de er villige til gradvis å stanse importen av russisk olje. Samtidig skyves Putin-vennen, tidligere forbundskansler og nåværende styreleder i russisk energiselskap, Gerhard Schröder, ut i kulda.

VENNER: Tidligere forbundskansler i Tyskland, Gerhard Schröder, omtaler Russlands president, Vladimir Putin, som en nær venn. Foto: (MAXIM MARMUR / AFP
VENNER: Tidligere forbundskansler i Tyskland, Gerhard Schröder, omtaler Russlands president, Vladimir Putin, som en nær venn. Foto: (MAXIM MARMUR / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Onsdag morgen varslet Russland at de vil stanse gassleveransene til Polen og Bulgaria. Landene står på Ukrainas side etter Russlands invasjon, og nekter å betale gassen i rubler, slik Russland krever.

EU, som er svært avhengig av russisk olje og gass, forsøker å svare på gass-stansen fra Vladimir Putins regime.

Nå signaliserer Tysland at de er villige til å gå med på en gradvis stans i importen av russisk olje til Europa, melder Bloomberg. Dette omtales som en betydelig endring i posisjonen til Europas største økonomi, som også er svært avhengig av russisk olje og gass.

Jobber for Russland

Gjennom det russiske angrepet på Ukraina er det én tysker, som er havnet stadig mer ute i kulda, og som nå kan bli straffet enda hardere. Det er tidligere forbundskansler og sosialdemokrat Gerhard Schröder (78).

Han ledet Tyskland fra 1998 til 2005 og utviklet et nært forhold til Russlands president, Vladimir Putin, som han omtaler som en venn.

Etter at han gikk av som forbundskansler, har han tjent gode penger på å jobbe for det russiske energiselskapet Rosneft og prosjektet med Nord Stream-rørledningen. Denne rørledningen sender russisk gass til Tyskland. Schröder har også sittet i et styre for den russiske gass-giganten Gazprom, som stanset eksporten til Polen og Bulgaria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer