«Tikkende bombe»: - Vil slite

Inkassotopper tror de økonomiske utfordringene vil stå i kø også i 2023.

HARDE BUD: 2023 blir nok et utfordrende år for mange, tror Per Fjærestad i Creditsafe Norway og Christian Aandalen i Fair. Foto: Jil Yngland / NTB
HARDE BUD: 2023 blir nok et utfordrende år for mange, tror Per Fjærestad i Creditsafe Norway og Christian Aandalen i Fair. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

- Husholdningene får rett og slett mindre å rutte med. Vi vil stramme inn livreima. Pengene dine og mine vil gå til å betjene renter, økte strømutgifter, økte kostnader. Samtidig som næringslivet er avhengig av høyere inntjening. Det er en utvikling som ikke går helt i hop.

Det sier Per Fjærestad i Creditsafe til Børsen, og han sikter til hovedutfordringene for norsk økonomi og husholdninger framover.

Utfordrende år

- Ut ifra de frampekene jeg ser på inkassosiden, tror jeg dette kommer til å bli et utfordrende år, både for AS Norge og for husholdningene, sier Christian Aandalen, administrerende direktør i inkassoselskapet Fair Group.

Fjoråret var et historisk dystert kapittel for verdensøkonomien. Skyhøy inflasjon, stadig nye strømprisrekorder, frykt for resesjon og kraftige renteøkninger, bidro til en generelt strammere økonomi for både bedrifter og folk flest.

I sin ferske rapport Credit Quarterly, framholder Aandalen og Per Fjærestad i Creditsafe at utsiktene for 2023 ikke nødvendigvis er særlig lysere.

- Det er ingen tvil om at alle disse faktorene som inflasjon, renter, energipriser og økning i kommunale avgifter har gått utover privatøkonomien til folk, sier Aandalen i rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.