TikTok-sjefens Trump-protest

TikTok-sjef Kevin Mayer slutter i jobben bare måneder etter at han startet.

FERDIG: TikTok-sjefen kaster inn håndkledet etter trusler fra Donald Trump om å forby appen i USA. Foto: Drew Angerer, NTB scanpix / AFP
FERDIG: TikTok-sjefen kaster inn håndkledet etter trusler fra Donald Trump om å forby appen i USA. Foto: Drew Angerer, NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer ifølge Financial Times etter president Donald Trumps trusler om å forby appen i USA, men mindre den selges til et amerikansk selskap.

Trump-administrasjonen har uttalt at den populære appen truer landets sikkerhet. Mayer informerte torsdag de ansatte i selskapet om at han forlater TikTok.

Dramatisk endret

- De siste ukene har det politiske klimaet endret seg drastisk. Det har ført til jeg har gjort grundige vurderinger av hva endringene for vårt selskap vil medføre, og hva det har å si for rollen jeg har gått inn i. På bakgrunn av dette har jeg valgt å forlate selskapet, sier Mayer i et brev til sine kolleger.

Vanessa Pappas tar ifølge Financial Times over som leder inntil videre.

Vurderer forbud

- Vi ser på TikTok. Det kan hende at vi forbyr det, sa Trump på et pressetreff utenfor Det hvite hus i slutten av juli. Han la til at regjeringen har flere alternativer som de vurderer.

Tidligere i sommer antydet USAs utenriksminister Mike Pompeo at USA vurderer å innføre forbud både mot TikTok og andre kinesiske apper.

Kritikere av TikTok har gjentatte ganger uttrykt bekymring for at Kina kan bruke appen til å overvåke brukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.