TikTok-sjefens Trump-protest

TikTok-sjef Kevin Mayer slutter i jobben bare måneder etter at han startet.

FERDIG: TikTok-sjefen kaster inn håndkledet etter trusler fra Donald Trump om å forby appen i USA. Foto: Drew Angerer, NTB scanpix / AFP
FERDIG: TikTok-sjefen kaster inn håndkledet etter trusler fra Donald Trump om å forby appen i USA. Foto: Drew Angerer, NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer ifølge Financial Times etter president Donald Trumps trusler om å forby appen i USA, men mindre den selges til et amerikansk selskap.

Trump-administrasjonen har uttalt at den populære appen truer landets sikkerhet. Mayer informerte torsdag de ansatte i selskapet om at han forlater TikTok.

Dramatisk endret

- De siste ukene har det politiske klimaet endret seg drastisk. Det har ført til jeg har gjort grundige vurderinger av hva endringene for vårt selskap vil medføre, og hva det har å si for rollen jeg har gått inn i. På bakgrunn av dette har jeg valgt å forlate selskapet, sier Mayer i et brev til sine kolleger.

Vanessa Pappas tar ifølge Financial Times over som leder inntil videre.

Vurderer forbud

- Vi ser på TikTok. Det kan hende at vi forbyr det, sa Trump på et pressetreff utenfor Det hvite hus i slutten av juli. Han la til at regjeringen har flere alternativer som de vurderer.

Tidligere i sommer antydet USAs utenriksminister Mike Pompeo at USA vurderer å innføre forbud både mot TikTok og andre kinesiske apper.

Kritikere av TikTok har gjentatte ganger uttrykt bekymring for at Kina kan bruke appen til å overvåke brukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer