- Til å bli kvalm av

Opposisjonen er ikke imponert over regjeringens skattepolitikk.

NHO: Leder, Ole Erik Almlid, påpeker at vi må ta høyde for at 2021 også blir et kriseår. Video: Christian Roth Christensen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er intet mindre enn en skatteskandale, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Det er regjeringens statsbudsjett han raser mot, og helt spesifikt altså skattene. Han mener regjeringen prioriterer skattekutt til de rikeste framfor å få unge inn i jobb.

- Snart åtte år med høyrepolitikk har ført til større forskjeller mellom folk og et skattesystem som favoriserer de med mest fra før. Selv i krisetid prioriterer regjeringen å gi gavepakker til de rikeste framfor å få folk i jobb, forhindre velferdskutt i kommunene og å bedre situasjonen for vanlige folk, sier Støre.

- Skatt på norsk eierskap

I statsbudsjettet for neste år foreslår regjeringen å fortsette nedtrappingen av skatten på arbeidende kapital, altså aksjer og driftsmidler, ved å øke verdsettelsesrabatten fra 35 til 45 prosent.

- Skatten på arbeidende kapital er en skatt på norsk eierskap. Den fører til at norske eiere tar penger ut av bedriften for å betale formuesskatten. For noen bedrifter kan det bety at de ikke får gjennomført planlagte investeringer, sier finansminister Jan Tore Sanner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer