Astronomisk matbot:

- Til å bli kvalm av

- Til å bli kvalm av, tordner SV. - Sjokkerende, heter det fra bransjeorganisasjonen Virke.

AVVISER: Dagligvaregigantene avviser at de har brutt loven ved gjensidig å hente inn priser hos konkurrentene. Konkurransetilsynet mener tvert om, og klinker til med astronomiske bøter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AVVISER: Dagligvaregigantene avviser at de har brutt loven ved gjensidig å hente inn priser hos konkurrentene. Konkurransetilsynet mener tvert om, og klinker til med astronomiske bøter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konkurransetilsynet klinker til med varsel om astronomiske bøter til dagligvaregigantene Norgesgruppen, Coop og Rema 1000.

Totalt 21 milliarder kroner er en passende straff for det tilsynet mener er en årelang praksis med gjensidig utveksling av priser – som de mener kan ha ført til dyrere varer for kundene.

Sjokk og skuffelse

Bransjeorganisasjonen Virke reagerer sterkt på nyheten:

- Det er sjokkerende at Konkurransetilsynet kommer med en så alvorlig reaksjon på noe de har vært kjent med hele veien. Det er skuffende at Konkurransetilsynet har avvist bransjens ønske om dialog, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare til Børsen.

Avtalen om såkalte prisjegere ble signert i 2010 og har vært gjeldende praksis siden 2011.

- Den ble blant annet ønsket velkommen av Forbrukertilsynet. Virke er ikke part, men har fasilitert utarbeidelsen og revisjoner av avtalen, framholder Størksen.

- Kjent i ti år

Og ikke minst:

- Konkurransetilsynet har blitt fortløpende informert om innholdet i avtalen. De fikk selve avtalen tilsendt da den ble inngått. De fikk tilsendt informasjon om en justering som ble gjort i avtalen i 2012, sier Størksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.