Til krig mot «grådighet»

Oljefondet har stemt mot flere høye lederlønnspakker i USA. De mener de koster aksjonærene dyrt.

STEMMER NEI: Oljefondet har brukt sin aksjonærmakt og stemt mot flere høye lederlønnspakker i USA i år. Det vil Oljefondet og Nicolai Tangen fortsette med der de ser det nødvendig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
STEMMER NEI: Oljefondet har brukt sin aksjonærmakt og stemt mot flere høye lederlønnspakker i USA i år. Det vil Oljefondet og Nicolai Tangen fortsette med der de ser det nødvendig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Vi ser at mange selskaper med ganske middelmådige resultater har veldig store lønnspakker. Vi ser grådighet nærme seg et nivå vi ikke har sett før, noe som blir veldig kostbart for aksjonærene, sier Nicolai Tangen til Financial Times.

Stemmer mot store lønnspakker

Så langt i år har Oljefondet stemt mot lederlønningene i flere store amerikanske selskaper.

Oljefondet, som i snitt eier 1,5 prosent av alle børsnoterte selskaper i verden, stemmer mot lederlønninger på Intels generalforsamling denne uka. Denne lønnspakka er beregnet til mellom 179 millioner og 600 millioner dollar.

KONSEKVENSER: Oljefondsjef Nicolai Tangen om krigens konsekvenser. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Embla Augusta Hjort-Larsen. Vis mer

Det samme gjorde de på Apples generalforsamling i mars, der lønnspakka til sjefen i 2021 var beregnet til mellom 91 millioner og 135 millioner dollar.

I tillegg har de stemt mot lønningene hos IBM, der de bemerket at lønna hadde vært jevnt høy på tross av skuffende resultater.

- Dersom aksjonærer ikke bli strengere med tanke på hvordan de stemmer, så vil dette bare fortsette. Vi føler til en viss grad at aksjonærene ikke har gjort jobben sin, sier Tangen, som likevel legger til at det i hovedsak er styrene og de administrerende direktørene som må ta størsteparten av skylda for utviklingen.

Vil stramme inn

I en kronikk i Dagens Næringsliv utdyper Tangen, og eierskapsdirektør Carine Smith Ihenacho, sitt syn. Der skriver de at de vil ta et kritisk blikk på amerikanske lederlønninger under årets generalforsamlingssesong.

«Vi vil stramme inn vår stemmegivning i USA i tilfeller der lønnspakkene er uvanlig store og ikke tilstrekkelig langsiktige», skriver de.

Tangen og Ihenacho viser blant annet til en sak fra Financial Times, der det kommer fram at topplønnen for sjefer i S & P 500-selskaper har steget til 14,2 millioner dollar i 2021, en økning fra 13,5 millioner dollar året før.

De best betalte har en lønn som langt overskrider gjennomsnittet.

«Oljefondet har lenge stilt seg kritisk til at enkelte selskaper tilbyr altfor store lønnspakker til øverste leder. Som aksjonær er det ikke i vår interesse at selskaper betaler mer enn nødvendig for å motivere gode ledere. En lønnsspiral fører til ytterligere kostnader for oss som aksjonær i mer enn 9000 selskaper», skriver Tangen og Smith.

- Vil fortsette å si nei

I 2017 la Oljefondet fram sitt standpunkt om lederlønn, der Oljefondet skriver at administrerende direktør bør avlønnes «på en måte som bidrar til langsiktig verdiskapning for selskapet og aksjonærene».

Oljefondet mener også at avlønning av sjefen bør inneholde langsiktig aksjeinnehav, enkel struktur og størst mulig åpenhet om den totale lønna for å unngå uforholdsmessig store lønnspakker.

«En betydelig andel av den totale årlige godtgjørelsen bør bestå av aksjer som er sperret for minst fem år, og helst ti år, uavhengig av fratredelse eller pensjonering», heter det i Oljefondets redegjørelse fra 2017.

Tangen og Ihenacho mener at dette sikrer at ledelsen får samme interesse som aksjonærene, «nemlig at selskapet utvikler seg godt på lang sikt og leverer god avkastning».

«Som eier vil vi fortsette å si fra om hvilke prinsipper vi mener bør ligge til grunn for selskapenes avlønning av leder. Og vi vil fortsette å si nei til uforholdsmessig store lønnspakker og lønnspraksis som ikke skaper verdier», lyder konklusjonen fra Tangen og Ihenacho.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer