Til krig mot karaoke og drikking

Kommunistpartiet i Kina slår til mot aktiviteter som kan føre til lovbrudd.

DRIKKETRØBBEL: Det kinesiske kommunistpartiet vil at bartenderne i Kina skal servere mindre øl til kinesere som går ut for å drikke etter jobb. Foto: Shutterstock / NTB
DRIKKETRØBBEL: Det kinesiske kommunistpartiet vil at bartenderne i Kina skal servere mindre øl til kinesere som går ut for å drikke etter jobb. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De kinesiske myndighetene har den siste tida gått til krig mot både store mektige selskaper, flere av de aller rikeste kineserne, og nå sist, selskaper som tilbyr privatundervisning.

Det har blitt gjennomført en rekke regulatoriske grep som har tvunget selskaper til å kraftig endre sin forretningsdrift, noe som i sin tur har pulverisert verdien til en rekke store selskap.

Drikkepress

Nå skal kommunistpartiet og president Xi Jinping også stramme grepet om oppførsel som bedømmes som uønsket.

De ønsker å få bukt med en ukultur som skal dreie seg om ganske heftig drikkepress etter jobb, skriver Financial Times.

Ifølge den kinesiske antikorrupsjonskommisjonen kan drikkepresset føre til lovbrudd, og slik praksis bør erstattes med «riktige verdier», heter det i et notat fra kommisjonen.

Notatet sendte aksjekursen til alkoholselskaper nedover. Aksjen til Kweichow Moutai, verdens største alkoholprodusent, falt 2,7 prosent på onsdag.

Mange unge arbeidere skal være misfornøyd med drikkekulturen. Praktikanter i teknologiselskapet Tencent er blant dem som har ønsker at det gjøres noe. De har bedt selskapet gå ut mot drikkepress, ifølge et internt notat som er spredd på Weibo, Kinas svar på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer