Tilbakebetaler milliardbeløp etter historisk kryptotyveri

Hackere klarte tirsdag å sikre seg kryptovaluta for fem milliarder. Onsdag var mye av pengene på vei tilbake igjen.

HACKING: Flere milliarder forsvant i hackerangrepet tirsdag. Nå er snart halvparten tilbakebetalt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
HACKING: Flere milliarder forsvant i hackerangrepet tirsdag. Nå er snart halvparten tilbakebetalt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det var tirsdag krypto-vekslingsbanken Poly Network annonserte at de hadde blitt utsatt for et hackerangrep.

Omkring 600 millioner dollar, som utgjør nær 5,4 milliarder norske kroner, i flere kryptovalutaer gikk tap. Angrepet ble beskrevet som det største i historien, og flere titusenvis av krypto-eiere ble rammet.

Tilbakebetalte milliarder

Vekslingsbanken gikk ut offentlig med et brev til hackerne, der de skrev at de ønsket å opprette kontakt.

«Det er uklokt av dere å foreta ytterligere transaksjoner. Dere bør snakke med oss for å få en løsning», skrev Poly Network.

Vekslingsbanken ba hackerne om å returnere de stjålne verdiene til flere av bankens digitale adresser, og antydet også at de kom til å gå til rettslige skritt mot hackerne.

Det kan se ut som det hjalp.

Ifølge analyseselskapet Chainanalysis har hackerne tilbakebetalt kryptovaluta for rundt 260 millioner dollar, eller 2,4 milliarder norske kroner, skriver Reuters.

Vanskelig å hvitvaske

Tom Robinson, grunnlegger av selskapet Elliptic, som analyserer blokkjeder, sier at bakgrunnen for at de tilbakebetaler utbyttet, trolig dreier seg om hvor vanskelig det er å hvitvaske stjålet kryptovaluta av en slik størrelsesorden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer