Anklaget for svindel

- Tilbakebetaler millionbeløp

Trump-kampanjen har fått kritikk for sine pengeinnsamlingsmetoder i forbindelse med fjorårets presidentvalg. Så langt i år har eks-presidentens apparat refundert nesten 13 millioner dollar til giverne.

BETALER TILBAKE: Trumps kampanje og det republikanske partiet har betalt tilbake skyhøye beløp til givere som hevder seg lurt av donasjonsskjemaene. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB
BETALER TILBAKE: Trumps kampanje og det republikanske partiet har betalt tilbake skyhøye beløp til givere som hevder seg lurt av donasjonsskjemaene. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump og det republikanske partiet har refundert nesten 13 millioner dollar - nærmere 120 millioner kroner - til tidligere valgkampdonorer så langt i 2021.

Det melder New York Times, som tidligere i år omtalte hvordan Trumps valgkampapparat skal ha villedet personer som ønsket å donere engangsbeløp til kampanjen, til å bli faste ukentlige givere fram til valgdagen.

Ifølge avisa måtte donorene manuelt krysse bort en boks i det digitale skjemaet hvis de ikke ønsket å donere ukentlig. Én ytterligere forhåndsutfylt boks, som godkjente å bli trukket for en ekstra sum, skal seinere ha blitt lagt til i skjemaene.

Taktikken skal ifølge avisa ha ført til et vell av anklager om svindel og krav om tilbakebetalinger.

Refunderte 120 millioner dollar i 2020

Den tidligere presidentens apparat har ikke ønsket å kommentere årets refusjoner.

Da New York Times i april skrev at kampanjeapparatet og det republikanske partiet hadde refundert 122 millioner dollar - mer enn ti prosent av de innsamlede midlene gjennom plattformen WinRed i 2020 - sa talsperson Jason Miller at mindre enn én prosent av transaksjonene ble gjenstand for formelle tilbakebetalingskrav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer