Anklaget for svindel

- Tilbakebetaler millionbeløp

Trump-kampanjen har fått kritikk for sine pengeinnsamlingsmetoder i forbindelse med fjorårets presidentvalg. Så langt i år har eks-presidentens apparat refundert nesten 13 millioner dollar til giverne.

BETALER TILBAKE: Trumps kampanje og det republikanske partiet har betalt tilbake skyhøye beløp til givere som hevder seg lurt av donasjonsskjemaene. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB
BETALER TILBAKE: Trumps kampanje og det republikanske partiet har betalt tilbake skyhøye beløp til givere som hevder seg lurt av donasjonsskjemaene. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump og det republikanske partiet har refundert nesten 13 millioner dollar - nærmere 120 millioner kroner - til tidligere valgkampdonorer så langt i 2021.

Det melder New York Times, som tidligere i år omtalte hvordan Trumps valgkampapparat skal ha villedet personer som ønsket å donere engangsbeløp til kampanjen, til å bli faste ukentlige givere fram til valgdagen.

Ifølge avisa måtte donorene manuelt krysse bort en boks i det digitale skjemaet hvis de ikke ønsket å donere ukentlig. Én ytterligere forhåndsutfylt boks, som godkjente å bli trukket for en ekstra sum, skal seinere ha blitt lagt til i skjemaene.

Taktikken skal ifølge avisa ha ført til et vell av anklager om svindel og krav om tilbakebetalinger.

Refunderte 120 millioner dollar i 2020

Den tidligere presidentens apparat har ikke ønsket å kommentere årets refusjoner.

Da New York Times i april skrev at kampanjeapparatet og det republikanske partiet hadde refundert 122 millioner dollar - mer enn ti prosent av de innsamlede midlene gjennom plattformen WinRed i 2020 - sa talsperson Jason Miller at mindre enn én prosent av transaksjonene ble gjenstand for formelle tilbakebetalingskrav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.