Nortura

Tilbakekaller pølser etter Salmonella-funn

Nortura tilbakekaller pølser fra Taga og «Skikkelig digg bacon» etter funn av Salmonella.

TILBAKEKALLES: Pølser fra Taga. Foto: Taga Foods AS / NTB
TILBAKEKALLES: Pølser fra Taga. Foto: Taga Foods AS / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Taga Foods tilbakekaller to produkter som selges hos Coop, etter at Nortura har gjort funn av salmonella i et parti med svinekjøtt levert til Taga.

Tilbakekallingen gjelder Carsodo BBQ Chorizo med best før dato 2. og 15. juni 2021 og Taga Fuet 175 gram med best før dato 4. og 5. september 2021.

Taga ber forbrukere som har kjøpt produktene, om å kaste dem eller returnere dem til butikken der det er kjøpt, for refusjon.

- Dersom BBQ-produktet blir stekt eller grillet i 70 grader eller mer i mer enn 2 minutter, vil produktene være fri for salmonella, skriver selskapet i en pressemelding.

Flere tilbakekallinger

Nyheten kommer samme dag som Nortura melder at de har blitt informert fra én av sine underleverandører, Prima Jæren, om at det er gjort funn av salmonella i ytterligere partier importert tysk svinekjøtt, som er levert til dem.

Dermed tilbakekaller Nortura derfor 140 gram- og 360 gram-pakninger med «Skikkelig digg bacon» hos Norgesgruppen og Coop.

11. mars tilbakekalte NorgesGruppen kjøttdeig, karbonadedeig og burgere merket med enkelte holdbarhetsdatoer. Produktene var produsert av Norfersk.

- Flere av personene som har blitt syke, har oppgitt å ha smakt på rå karbonadedeig, som sannsynligvis er produsert av råvare fra dette partiet, sa Karina Kaupang, direktør for avdeling mat i Mattilsynet, i en pressemelding.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer