Gratis vaksiner

Tilbyr «Dracula-vaksine»

Turister kan få gratis vaksiner i slottet som trolig inspirerte historien om Dracula.

VAMPYR-SLOTT: Slottet Bran i Romania inspirerte historien om Dracula. Nå er det vaksinesenter. Foto: Inquam / Octav Ganea / Reuters / NTB
VAMPYR-SLOTT: Slottet Bran i Romania inspirerte historien om Dracula. Nå er det vaksinesenter. Foto: Inquam / Octav Ganea / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fortellingen om vampyren Dracula fra Transilvania har skremt barn i over hundre år.

Slottet som mange mener inspirerte forfatter Bram Stoker til å skrive historien, heter Bran og ligger i Romania.

Men nå er ikke lenger hoggtenner det eneste som bryter besøkendes hud i det gamle slottet, rumenske myndigheter tilbyr også en gratis dose Pfizer-vaksine til besøkende. Det skriver flere internasjonale medier, blant annet Sky og BBC.

Turisme-sektoren i Romania er, som i alle andre land, hardt rammet av coronapandemien. Tall fra OECD viser at turisme sto for rundt 2,8 prosent av BNP før pandemien traff. I underkant av 375 000 mennesker var ansatt innen turisme i landet i 2017.

Tortur-omvisning

HOGG: Hoggtennene er byttet ut med sprøyter på slottet Bran. Foto: Daniel Mihailescu / AFP / NTB
HOGG: Hoggtennene er byttet ut med sprøyter på slottet Bran. Foto: Daniel Mihailescu / AFP / NTB Vis mer

Initiativet er en del av myndighetenes program for å få innbyggerne i landet til å vaksinere seg.

I tillegg til å få den første vaksinedosen, får man også gratis inngang til torturmuseet i slottet, som blant annet har 52 ulike torturredskaper fra middelalderen.

Man får også et diplom for å ha tatt vaksine, som blant annet roser «ditt mot og din ansvarsfølelse».

En million smittede

En av dem som har benyttet seg av tilbudet, er 37 år gamle Fernando Orozco.

- Jeg hadde planlagt en tur til slottet, og så tenkte jeg at dette var et 2-for-1-tilbud, sier Orozco til nyhetsbyrået Reuters.

FORNØYD: Fernando Orozco har fått både første vaksinedose og diplom etter besøket på slottet. Foto: Inquam / George Calin / Reuters / NTB
FORNØYD: Fernando Orozco har fått både første vaksinedose og diplom etter besøket på slottet. Foto: Inquam / George Calin / Reuters / NTB Vis mer

Ifølge fra slovakiske tenketanken Globsec er Romania blant landene i Øst-Europa hvor flest er skeptiske til å ta coronavaksinen.

Totalt er det registrert nesten 29 000 coronarelaterte dødsfall i Romania siden pandemien brøt ut, viser tall fra Johns Hopkins-universitetet. Det er registrert over en million smittetilfeller i landet med rundt 20 millioner innbyggere.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer