Tilbyr vanlige folk gratis måneferd

Lyst på en gratis tur til månen, og sette verdensrekord i samme slengen? Nå har du mulighet.

VIL SETTE REKORD: I samarbeid med SpaceX-gründeren Elon Musk, skal japaneren Yasaku Maezawa sende «helt vanlige folk» lenger unna jorda enn noe menneske noen gang har vært. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters
VIL SETTE REKORD: I samarbeid med SpaceX-gründeren Elon Musk, skal japaneren Yasaku Maezawa sende «helt vanlige folk» lenger unna jorda enn noe menneske noen gang har vært. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters Vis mer
Publisert

Tirsdag kom en gladnyhet for dem som drømmer om å sveve rundt i vektløs tilstand flere hundre tusen kilometer unna jorda.

Nå er muligheten her. Det er i tillegg helt gratis.

Åtte heldige

Den japanske rikingen Yasaku Maezawa kunngjorde tirsdag i en video at han ønsker å sende åtte vanlige folk til verdensrommet – og rundt månen – i 2023.

- Jeg inviterer dere til å bli med meg på dette oppdraget. Åtte stykker fra hele verden, sier den japanske milliardæren i videoen, og legger til at prosjektet var i utgangspunktet ment for kunstnere.

Nå åpner han for at flere kan søke.

- Jeg begynte å tenke. Hva mener jeg med kunstnere? Sangere, dansere, eller forfattere? Jo mer jeg tenkte på det, jo mer ambisiøst ble det. Jeg kom fram til at alle som gjør noe kreativt kan kalles for kunstnere.

Japaneren, som har tjent seg søkkrik på motenettstedet Zozotown, opplyser at han tar regningen selv. Prosjektet skal gjennomføres i samarbeid med en viss annen riking.

Elon Musk

Maezawa sitt romprosjekt, kalt dearMoon, skal benytte seg av SpaceXs «Starship»-rakett for å fly rundt månen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.