Tilgir Spetalen: - Beklagelse akseptert

TV 2-reporter Fredrik Græsvik tilgir investor Øystein Stray Spetalen, etter at sistnevnte skal ha spøkt i en Whatsapp-gruppe om at Taliban kunne ta livet av reporteren da han var i Kabul.

FORLANGET BEKLAGELSE: TV 2-reporter Fredrik Græsvik var ikke fornøyd med å bli harselert med i investorens Whatsapp-gruppe. Nå skal han ha fått en beklagelse. Foto: Vidar Ruud / NTB
FORLANGET BEKLAGELSE: TV 2-reporter Fredrik Græsvik var ikke fornøyd med å bli harselert med i investorens Whatsapp-gruppe. Nå skal han ha fått en beklagelse. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV 2-reporter Fredrik Græsvik uttalte lørdag til egen kanal at han forventet en beklagelse fra Øystein Stray Spetalen, etter at investoren i sin mye omtalte Whatsapp-gruppe skal ha spøkt om at Taliban kunne ta livet av reporteren da han var i Kabul.

Det har han nå fått, skriver Græsvik selv på Facebook.

– Jeg har snakket med Spetalen og han beklager. Beklagelse akseptert! Da går vi videre, skriver han.

Spetalen bekrefter overfor Dagbladet at han har beklaget.

- Dette var i utgangspunktet uskyldig humor og satire, men hvis han tok det ille opp, beklager jeg det, sier han.

Dagbladet har vært i kontakt med Fredrik Græsvik, som henviser til innlegget på Facebook.

– Kan man sponse Taliban

I midten av august ble det ifølge Dagens Næringsliv lagt ut en artikkel i gruppa, om at TV 2 jobbet med å få Græsvik ut av Kabul og tilbake til Norge etter Talibans inntog.

Det skal ha vært finansveteran Dag Arne Wivelstad som delte artikkelen, akkompagnert av sin egen kommentar: «Er det lov å håpe at han blir?».

«Kan man sponse Taliban?», skal Øystein Stray Spetalen ha svart.

Han skal ifølge DN ha forsatt:

«Blir man steinet eller hengt av Taliban dersom man blir tatt i å drikke alkohol?».

Deretter skal Spetalen ha lagt ut et manipulert bilde av Fredrik Græsvik som drikker alkohol, fulgt av teksten:

«Kan jeg sende dette bildet ned til Taliban?»

- Dette er barnslig, og Spetalen vil sikkert hevde at han bare er morsom. Men her gjør han det klart at han ønsker meg død. Slik retorikk er farlig og forkastelig. At slikt kommer fra en person med mye makt, kan føre til reelle trusler. Jeg forventer at Spetalen beklager sine innspill om hvordan han vil bidra til å få meg drept, sa Græsvik til TV 2 lørdag formiddag.

SVARER: Investor Øystein Stray Spetalen i Valgboden Video: Dagbladet TV. Reporter: Steinar Suvatne Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer