- Tilliten er kraftig svekket

Selv om det nå ligger an til endringer i lakseskatten, mener Frøya-ordføreren at det fortsatt er for tidlig å innføre den, og at tilliten til regjeringen er svekket.

REAGERER: Ordfører i Frøya kommune, Kristin Furunes Strømskag, mener regjeringen fortsatt må utsette den mye omtalte lakseskatten. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
REAGERER: Ordfører i Frøya kommune, Kristin Furunes Strømskag, mener regjeringen fortsatt må utsette den mye omtalte lakseskatten. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Det skulle bare mangle at ikke regjeringen endrer det framlagte forslag til grunnrente. Hele høringsnotatet bar preg av hastverk og en manglende forståelse av havbruksnæringas kompleksitet.

Det sier ordfører på Frøya, Kristin Furunes Strømskag (H), til Børsen.

Mandag bekreftet Sp-topp og fungerende leder av finanskomiteen, Geir Pollestad, at det blir endringer av skatten fra det Vedum la fram i høst.

Selv om det nå blir endringer, er tilliten til regjeringen blitt kraftig svekket, mener Frøya-ordføreren.

14 000 sider

I starten av november mottok over 850 ansatte i Frøya-bedriften SalMar permitteringsvarsel. Noe som fikk Furunes Strømskag til å kalle regjeringens arbeid med den mye omtalte lakseskatten for venstrehåndsarbeid.

I forslaget fra i høst ville Vedum bruke den såkalte normprisen, satt av Nasdaq-børsen, til å beregne prisen for fisken som tas opp av merdene.

- Vi som kjenner næringen litt, vet at en laks ikke bare er en laks, men at det er mange ulike kvaliteter. Det å sette skattegrunnlaget til en normpris vil slå helt uheldig ut, sa Strømskag til Børsen i november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer