SAS-streiken

- Tilliten på et lavmål

SAS' omdømme blir dårligere og dårligere for hver dag som går, forklarer analytiker.

- TILLITEN STUPER: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs om SAS-streiken søndag 17. juni. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): På SAS-pilotstreikens 13. dag er ikke flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs videre optimistisk for SAS' omdømme.

- Det er klart at tilliten til SAS er på et lavmål. Jeg tror de stuper under der dersom det trekker ut i tid og vanlige folk ikke forstår at de sitter der døgn ut og døgn inn - hvor kommer de hen? spør Elnæs retorisk overfor Børsen.

Partene har forhandlet gjennom natta og formiddagen, det bekreftet riksmekler Mats Ruland da han kom ut for lunsj søndag.

- Vi vil fortsette å jobbe så lenge det er grunnlag for det. Partene snakker sammen på en profesjonell måte, sa Ruland, som ikke ønsket å svare om hvordan det går med meklingen.

«Jeg vet ikke», svarte leder i SAS-flygernes forening, Roger Klokset, om hvor langt unna de er en løsning.

Pengene renner ut

Elnæs minner om at det skadeskutte flyselskapet hittil har tapt halvannen milliard svenske kroner på streiken, og at 130 millioner renner ut av kassa daglig.

- Over 300 000 passasjerer har fått masse problemer, bemerker analytikeren og understreker:

- Dette er veldig alvorlig for SAS, og tilliten blant dem som skal booke billetter utover høsten, er kanskje ikke-eksisterende nå. Da er det Norwegian og Flyr og de andre som plukker opp disse passasjerene; det betyr at inntektene til SAS er kommet under et voldsomt press. Og det er absolutt ikke bra for et selskap som allerede har kjempestore økonomiske problemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer