Tiltakspakke på over 30 milliarder

Equinor varsler et kraftig kutt i investeringene framover som følge av konsekvensene av coronaviruset og den lave oljeprisen.

KUTTER: Equinor kutter 30 milliarder kroner i kostnader i 2020, melder NRK. Foto: NTB/Scanpix. Vis mer
Publisert

Hovedpunktene i tiltakspakken er at oljegiganten reduserer sine organiske investeringer med rundt 20 prosent i 2020 – fra 10–11 milliarder kroner og ned til rundt 8,5 milliarder.

Videre reduseres leteaktiviteten i år fra 1,4 milliarder dollar til rundt 1 milliarder dollar, mens driftskostnadene skal reduseres med rundt 700 millioner dollar.

I USA stoppes all boring på land, mens produksjonene på Equinors oljefelter til sjøs skal fortsette som normalt alle steder.

KUTTER: Konsernsjef i Equinor, Eldar Sætre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KUTTER: Konsernsjef i Equinor, Eldar Sætre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

– Vi har gjennomført tiltak for å redusere risikoen for spredning av coronaviruset og har så langt vært i stand til å opprettholde produksjonen på alle våre felt. Sikre operasjoner er vår førsteprioritet i denne situasjonen, sier konsernsjef Eldar Sætre i Equinor i en pressemelding.

Tiltakene – som legges fram onsdag i forbindelse med selskapets oppdaterte framtidsutsikter – kommer i tillegg til den foreløpige suspenderingen av tilbakekjøp av egne aksjer.

Totalt vil den nye tiltakspakken utgjøre reduksjoner på 3 milliarder dollar (cirka 33 milliarder kroner).

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer