Tiltalt for å bruke corona-lån på luksusbil

En mann fra Florida er tiltalt for å ha svindlet til seg nesten fire millioner dollar i corona-lån, for så å kjøpe seg ny Lamborghini.

DYR: Mannen er tiltalt for å ha brukt corona-kriselånet på en bil som dette. En Lamborghini Huracan Evo. Illustrasjonsfoto: Dibyangshu Sakar / AFP / NTB scanpix
DYR: Mannen er tiltalt for å ha brukt corona-kriselånet på en bil som dette. En Lamborghini Huracan Evo. Illustrasjonsfoto: Dibyangshu Sakar / AFP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

En 29 år gammel mann fra Florida står tiltalt for blant annet svindel og å lyve for banken. Bakgrunnen er at påtalemyndigheten mener at han har svindlet til seg nesten 3,9 millioner dollar i kriselån for å komme seg gjennom coronakrisa. Det tilsvarer over 35 millioner kroner.

318 497 av de dollarene, eller 2,9 millioner kroner, skal ha blitt brukt på en blå Lamborghini Huracan Evo. I tillegg skal han ha kjøpt store mengder klær og smykker, og han har saftige regninger fra strandhoteller i Miami.

Søkte om mer

29-åringen har, ifølge tiltalen, søkt om vesentlig mer enn de 3,9 millionene dollarene han har fått.

Totalt har mannen levert søknader til forskjellige banker om over 13 millioner dollar. Det skal han ha gjort ved å kraftig overdrive blant annet hvor mye lønnsutgifter selskapene hans hadde.

Han har hevdet å ha fire selskaper og 70 ansatte, med rundt 4 millioner dollar i månedlige utgifter.

- Det virker ikke som det er noen forretningsmessige behov for flesteparten, om ikke alle, disse utgiftene, skreiv postinspektør Bryan Masmela i en gjennomgang av over 12 av mannens bilag fra mai og juni.

Lånene han har søkt om, er kriselån med to års varighet og renter ned mot én prosent.

BILLIG SPORTSBIL: Far og sønn ville gjerne ha en Lamborghini Aventador. 3D-print ble løsningen. Video: CNN Vis mer

70 års strafferamme

Hvis mannen blir dømt for alle punktene han står tiltalt for, så risikerer han opp mot 70 år i fengsel. Det skriver New York Times.

Mannens forsvarer avviser at han har gjort noe galt.

- Han er en legitim forretningseier som, i likhet med millioner av amerikanere, lider finansielt under pandemien, sier advokat Chad Piotrowski til New York Times.

- Han gleder seg til å fortelle sine side av historien, når den tid kommer, legger forsvareren til.

Ikke første Lambo-historie

Dette er ikke første gang mannen er i politiets søkelys. I 2018 stoppet han en politibil på gata, og sa at kjæresten hadde stjålet Lamborghinien hans.

Da politiet fant bilen og kjæresten noen kvartaler unna, skal 29-åringen ha blitt aggressiv da politiet begynte å stille spørsmål. Deretter skal han ha prøvd å stikke av fra politiet.

Den gang ble han tiltalt for narkotikabesittelse og vold mot offentlig tjenesteperson.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer