Tiltalt for å bruke corona-lån på luksusbil

En mann fra Florida er tiltalt for å ha svindlet til seg nesten fire millioner dollar i corona-lån, for så å kjøpe seg ny Lamborghini.

DYR: Mannen er tiltalt for å ha brukt corona-kriselånet på en bil som dette. En Lamborghini Huracan Evo. Illustrasjonsfoto: Dibyangshu Sakar / AFP / NTB scanpix
DYR: Mannen er tiltalt for å ha brukt corona-kriselånet på en bil som dette. En Lamborghini Huracan Evo. Illustrasjonsfoto: Dibyangshu Sakar / AFP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

En 29 år gammel mann fra Florida står tiltalt for blant annet svindel og å lyve for banken. Bakgrunnen er at påtalemyndigheten mener at han har svindlet til seg nesten 3,9 millioner dollar i kriselån for å komme seg gjennom coronakrisa. Det tilsvarer over 35 millioner kroner.

318 497 av de dollarene, eller 2,9 millioner kroner, skal ha blitt brukt på en blå Lamborghini Huracan Evo. I tillegg skal han ha kjøpt store mengder klær og smykker, og han har saftige regninger fra strandhoteller i Miami.

Søkte om mer

29-åringen har, ifølge tiltalen, søkt om vesentlig mer enn de 3,9 millionene dollarene han har fått.

Totalt har mannen levert søknader til forskjellige banker om over 13 millioner dollar. Det skal han ha gjort ved å kraftig overdrive blant annet hvor mye lønnsutgifter selskapene hans hadde.

Han har hevdet å ha fire selskaper og 70 ansatte, med rundt 4 millioner dollar i månedlige utgifter.

- Det virker ikke som det er noen forretningsmessige behov for flesteparten, om ikke alle, disse utgiftene, skreiv postinspektør Bryan Masmela i en gjennomgang av over 12 av mannens bilag fra mai og juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.