Krim:

Tiltalt for flere kjendisinnbrudd

En mann i 40-åra er tiltalt for grovt innbrudd hos flere av Norges mest velstående.

BESTE VESTKANT: Flere av innbruddene tiltalte skal ha begått har funnet sted i noen av Oslos mest fasjonable strøk. Bildet har ikke tilknytning til noen av de aktuelle adressene. Illustrasjonsfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BESTE VESTKANT: Flere av innbruddene tiltalte skal ha begått har funnet sted i noen av Oslos mest fasjonable strøk. Bildet har ikke tilknytning til noen av de aktuelle adressene. Illustrasjonsfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mellom sommeren 2019 og høsten 2021 skal en mann i 40-åra ha begått en rekke lovbrudd, inkludert innbrudd hos flere kjente personer i noen av Oslos mest fasjonable strøk. Han er tiltalt ved Oslo tingrett.

Det er satt av to dager til saken neste uke.

Mannen skal blant annet ha knabbet til seg bunadssølv, luksusklokker, designervesker og en Mercedes. Han har kommet seg inn i boliger ved å knuse vinduer og bryte opp dører, ifølge tiltalen. En av veskene, av merket Louis Vuitton, skal etter det Børsen kjenner til ha en verdi på 50 000 kroner.

Stjal verdier til tre mill.

I tiltalen heter det også at tyveriene anses som grove fordi det dreier seg om betydelige verdier og fordi de hadde et profesjonelt preg over seg.

Under ett av innbruddene skal han ha skaffet seg verdier til tre millioner kroner.

Børsen kjenner identiteten til de fornærmede. En av dem er milliardærarving, en annen er svært medieprofilert. Den tredje har eierskap i en mediebedrift. Det er også flere fornærmede som ikke er kjent for offentligheten.

- Det er vanskelig å si noe om hvorvidt dette har vært målrettet, men når du ser adressene i sammenheng er det åpenbart at tiltalte har gått for adresser der inntektene er høye og det er mye å ta, sier politiadvokat Mona Brandmo til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer