Drammen:

Tiltalt for puppesvindel

En kvinne skal ha lurt til seg plastisk kirurgi med en falsk bankutskrift.

PUPPESVINDEL I DRAMMEN: En kvinne i 30-åra skal ha lurt til seg nye pupper ved Klinikk Haukeland i Drammen. Oversiktsbilde: Lise Åserud / NTB
PUPPESVINDEL I DRAMMEN: En kvinne i 30-åra skal ha lurt til seg nye pupper ved Klinikk Haukeland i Drammen. Oversiktsbilde: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne og en mann i 30-åra er ved Oslo tingrett tiltalt for en rekke poster. Tiltalen dreier seg om at de to skal ha svindlet til seg biler og verktøy til en samlet verdi på flere hundre tusen kroner.

Kvinnen er også tiltalt for å ha lurt til seg plastisk kirurgi. Hun skal ha forledet ansatte ved Klinikk Haukeland i Drammen til å utføre operasjonen på henne ved å framlegge en falsk bankutskrift, og en falsk bekreftelse av banken over telefon.

Operasjonen kostet 78 548 kroner, ifølge tiltalen.

Børsen kjenner til at det dreier seg om en brystoperasjon. Børsen har vært i kontakt med kvinnens forsvarer Karin Lippestad, men har ikke lykkes å få en kommentar til saken.

- Vi kan ikke kommentere saken, da den er taushetsbelagt, sier eier av klinikken, plastikkirurg Lars Haukeland, til Børsen.

Økokrim åpner etterforskning mot tidligere forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) etter aksjekjøpet i Kongsberg gruppen som statsråd. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV Vis mer

Saken er berammet i Oslo tingrett 10. og 11. januar.

Politiadvokat Sahd Iqbal, sier til Børsen at de tiltalte ikke er straffet for liknende overtredelser tidligere.

- De tiltalte har handlet i fellesskap ved minst to anledninger slik at det er en relasjon mellom dem uten at vi kan gå nærmere inn på tilknytningen mellom dem, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer