Tine-sjefen går av

Tine har ansatt Ann-Beth Freuchen (51) som ny konsernsjef. Freuchen tar over etter Gunnar Hovland som fratrer stillingen 1. oktober.

FERDIG: Nåværende konsernsjef i Tine, Gunnar Hovland, gir seg i jobben for å gå til vindkraftbransjen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
FERDIG: Nåværende konsernsjef i Tine, Gunnar Hovland, gir seg i jobben for å gå til vindkraftbransjen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Freuchen er i dag visekonsernsjef i Tine med kommersielt ansvar og har tidligere 25 års ledererfaring fra Orkla. Hun har blant annet ledet internasjonale industriselskaper og forretningsområder som Orkla Foods Nordics & Baltics og Orkla Confectionery & Snacks.

- Det er ingen tvil om at hun har egenskapene som trengs for at Tine skal lykkes i markedet, sikre lønnsomhet, skape innovasjoner og vekst fremover, sier styreleder Marit Haugen i en pressemelding.

Freuchen overtar etter Gunnar Hovland som har vært konsernsjef i Tine siden 1. januar 2019. Hovland går til stillingen som konsernsjef i det nyetablerte fornybarkonsernet Aneo. Freuchen tar over topplederrollen 1. oktober.

- Ja, noen liker å plage seg selv, sier Hovland om jobbskiftet til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisa er Aneos viktigste eiendel nær en tredel av vindparken på Fosen, som reineiere kjemper for å få revet etter at Høyesterett konkluderte med at den var ulovlig oppført.

- Jeg er fortsatt meierisjef. Men for alle parter, håper jeg det er en løsning som kan gjøre at reineierne kan drive sin virksomhet og at vindkraften på Fosen kan produsere den kraften Midt-Norge trenger. Det tilsvarer forbruket i hele Trondheim, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.