Tingretten på kostbar Italia-tur: - Uheldig

Hele 60 ansatte fra Agder tingrett blir påspandert seminarreise til flere hundre tusen kroner. Det skjer etter varsel om blodrødt budsjett for 2023.

SOSIALT: Et besøk til idylliske Gardasjøen er en del av programmet når Agder tingrett skal ha fire dager langt seminar i italienske Verona. Arkivfoto: Torbjørn Tandberg / Samfoto / NTB
SOSIALT: Et besøk til idylliske Gardasjøen er en del av programmet når Agder tingrett skal ha fire dager langt seminar i italienske Verona. Arkivfoto: Torbjørn Tandberg / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er et stort og kostbart opplegg, erkjenner sorenskriver Robert Versland i Agder tingrett overfor Børsen.

Førstkommende torsdag bytter 60 ansatte i Agder tingrett ut høst og ruskevær til fordel for sol og 22 grader i den italienske byperlen Verona. I den anledning stenges samtlige rettssteder i Arendal, Farsund og Kristiansand i to dager.

Turen er beregnet å koste opp mot 800 000 kroner. Det tilsvarer om lag 13 300 kroner per hode. Seminaret finner sted kort tid etter at domstolene nettopp har fått servert noen av de mest utfordrende budsjettallene på lenge for driftsåret 2023.

Vingård på programmet

Sorenskriveren erkjenner at timingen ikke er den beste:

- Tidspunktet for turen har vist seg å være uheldig. Hadde vi kjent til at den økonomiske situasjonen for domstolene ville blitt så krevende i 2023, ville vi ikke ha bestilt dette opplegget, sier Versland til Børsen.

Kostnadsrammen for turen oppgis å være 750 000 - 800 000 kroner. Det inkluderer blant annet flyreise, opphold på firestjerners hotell, felles middager og lunsj - inkludert besøk på en vingård. Det er også satt av tid til en avstikker til idylliske Gardasjøen på turens siste dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.