Krigen i Ukraina:

Tjener fett på russisk gjeld

Wall Street-haiene mesker seg med russiske statsobligasjoner under krigen.

HANKER INN PÅ KRISA: Wall Street-spekulanter skal tjene gode penger på å låne penger til Russland. Foto: Shutterstock / NTB
HANKER INN PÅ KRISA: Wall Street-spekulanter skal tjene gode penger på å låne penger til Russland. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Russlands blodige og brutale invasjon av Ukraina har kostet mange menneskeliv. Økonomien i begge landene er også på vei ned et bratt stup, og kommer til å koste dyrt for mange.

Russland er på randen av statsbankerott, noe som vil si at de snart ikke er i stand til å betale utenlandsgjelda si. Det gir imidlertid andre muligheten til å håve inn penger.

Russiske statsobligasjoner er nå under krigen på billigsalg - ettersom de nærmest er verdiløse.

- Det er en rekke spekulanter som kjøper opp disse obligasjonene. Obligasjonene har blitt kraftig nedgradert og er på grensa til søppel, sier Russland-ekspert og økonomiprofessor ved universitetet i Pennsylvania, Philip M. Nichols, til CNN.

- Forbausende

Han forklarer at han blir nedringt av analytikere som lurer på om handelen har noe for seg.

- Spredningen av Russlands utenlandsgjeld er forbausende akkurat nå. De tjener en uvanlig mengde penger med hensyn til volumet, sier han.

Ved å kjøpe en statsobligasjon gir man et lån til staten, som må betale renter årlig fram til forfallsdato - hvor lånebeløpet tilbakebetales.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer