Tjener milliarder på covid-vaksine

- Vi må få slutt på dette snarest, mener aktivist.

RIKING: Stephane Bancel, administrerende direktør i Moderna, klatrer på rikinglistene. Foto: Nancy Lane / AP / NTB
RIKING: Stephane Bancel, administrerende direktør i Moderna, klatrer på rikinglistene. Foto: Nancy Lane / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge organisasjonen People's Vaccine Alliance har noen få tjent gode penger på coronavaksinene. Ni personer har blitt milliardærer på «vaksine-aksjer», melder CNN.

På toppen av lista er Moderna-sjef Stéphane Bancel (47) og Biontech-gründer Ugur Sahin (55), som står bak Pfizer-vaksinen.

De er nå verdt rundt fire milliarder dollar hver - 33 milliarder norske kroner.

Stéphane Bancel, opprinnelig født i Frankrike, ble administrerende direktør i Moderna i 2011, og eier ifølge Forbes åtte prosent av aksjene i selskapet.

Modernes aksjeverdi har steget med mer enn 700 prosent siden februar i fjor.

Binotech-aksjen har steget med 600 prosent i samme tidsperiode. Ugur Sahin er onkolog, og opprinnelig fra Tyrkia. Han flyttet til Tyskland da han var fire år gammel.

Han grunnla selskapet Biontech med kona Özlem Türeci i 2018. Til tross for å være milliardærer bor de i en enkel leilighet i nærheten av kontoret, som de sykler til. De eier ikke bil, ifølge The New York Times.

Ønsker endring

Ledere i det kinesiske selskapet Cansino Biologics, som står bak vaksinen Convidecia, og personer som tidlig investerte i Moderna, har også blitt milliardærer under pandemien, skriver CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer