Tjener på Putins krig

Store deler av verden sliter med tunge økonomiske tider. Men særlig tre land opplever voldsom økonomisk vekst i kjølvannet av Russlands angrep på Ukraina.

RUSSISKE EMIGRANTER: Folk - de fleste russere - krysser grensa fra Russland til Georgia 28. september i år. Foto: AP Photo/Shakh Aivazov
RUSSISKE EMIGRANTER: Folk - de fleste russere - krysser grensa fra Russland til Georgia 28. september i år. Foto: AP Photo/Shakh Aivazov Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Georgia, Armenia og Tyrkia opplever kraftig økonomisk vekst fordi Vladimir Putins krig driver folk og penger ut av Russland, melder CNBC.

Det internasjonale pengefondet (IMF) anslår at Georgia, som grenser mot Russland i nord, vil få en økonomisk vekst på ti prosent i år. Samtidig anslår organisasjonen at Armenia og Tyrkia vil oppleve en økonomisk vekst på henholdsvis elleve og fem prosent.

- Verdens raskest voksende

Mens de fleste andre land sliter med de økonomiske ringvirkningene fra Putins krig, er det en liten gruppe land som ser ut til å gjøre det bra som følge av russisk innvandring og russiske penger.

Minst 112.000 russere har flyttet til Georgia i år.

- Georgia er på vei til å bli en av verdens raskest voksende økonomier, skriver Reuters.

Den første bølgen av innvandrere - nesten 43.000 russere - kom til Georgia kort tid etter at invasjonen startet 24. februar. Deretter kom en ny bølge etter at Putin varslet en økt militær mobilisering i september.

Den voldsomme innvandringen har hatt store konsekvenser for økonomien i det lille landet med drøyt 3,7 millioner innbyggere. Myntenheten lari har for eksempel steget 15 prosent hittil i år mot den historisk sterke dollaren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer