Arendalsuka:

Tjener rått: - Helt enormt

Pengene renner inn for det lokale næringslivet under Arendalsuka.

STOLLEKEN: Madam Reiersen drives av Marianne Kalleberg. Her er det sjelden ledige stoler under Arendalsuka. Foto: Anniken Aronsen / Børsen
STOLLEKEN: Madam Reiersen drives av Marianne Kalleberg. Her er det sjelden ledige stoler under Arendalsuka. Foto: Anniken Aronsen / Børsen Vis mer
Publisert

ARENDAL (Børsen): I fjor strømmet rundt 150 000 mennesker fra næringsliv, presse og politikk til Arendalsuka. Det er mer enn tre ganger så mange som bor i sørlandsbyen. Lite tyder på at 2023 tiltrakk seg noen færre.

I løpet av ei uke må mennesker som kjent spise gjentatte ganger, noe restaurantene kommer svært godt ut av.

Madam Reiersen, med beliggenhet midt i byområdet Pollen, omtales som stedet å være under Arendalsuka. Her er både inne- og uteserveringen stappfull - selv midt på dagen en onsdag. Slik har det sett ut i tre dager, ifølge daglig leder Marianne Kalleberg.

- Enormt

Hun og ektemannen Gunnar har holdt stedet i gang i 30 år, som har vært et samlingspunkt siden Arendalsukas opprinnelse i 2012.

Det var blant annet her Per Sandberg og hans daværende kjæreste Bahareh Letnes forsvarte seg under en pressekonferanse i 2018. Sandberg måtte gå av som fiskeriminister etter parets ferietur til Iran tidligere samme sommer.

Kalleberg trekker også fram Siv Jensens pølsefest i 2014 som et bredt omtalt høydepunkt. Pølser ble det også servert i år, da i forbindelse med åpningen av Laila Anita Bertheussens utstilling på Munken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.