Tjener rått

Økonomisk rekordår for Jørn Lier Horst.

HÅVER INN: Jørn Lier Horst ble heltidsforfatter i 2013 og har gitt ut nærmere 70 bøker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
HÅVER INN: Jørn Lier Horst ble heltidsforfatter i 2013 og har gitt ut nærmere 70 bøker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ja, jeg skal ikke nekte for at det går godt om dagen, sier Jørn Lier Horst til Finansavisen.

Suksessforfatteren noterer et rekordsterkt fjorår med både salgs- og omsetningsrekord i sitt investeringsselskap Jlhorst AS.

Ifølge avisa håvet Horst inn 29 millioner kroner på boksalg i 2022, som er en økning på nær 9 millioner kroner fra året før. Forfatteren tok også ut sitt hittil største utbytte på 9,2 millioner kroner, skriver Finansavisen.

- Reinvestert

Fram til september 2013 arbeidet Horst som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt. Deretter ble han fulltidsforfatter, og i fjor ble det kjent at Horst hadde solgt over ti millioner bøker. Arbeidet hans er også utgitt i over 40 land.

Selv om millionene har rullet inn på konto de siste åra, har Horst et intervju med Dagbladet i 2020 kunnet røpe at han har et ganske moderat forbruk, og at pengene ikke benyttes på luksusvarer.

- Mye av inntektene har jeg investert i eget forlag. Mine inntekter er reinvestert i det forlaget for å brukes til å løfte fram andre og nye forfattere, sa Horst den gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.