Tjener rått

Økonomisk rekordår for Jørn Lier Horst.

HÅVER INN: Jørn Lier Horst ble heltidsforfatter i 2013 og har gitt ut nærmere 70 bøker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
HÅVER INN: Jørn Lier Horst ble heltidsforfatter i 2013 og har gitt ut nærmere 70 bøker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ja, jeg skal ikke nekte for at det går godt om dagen, sier Jørn Lier Horst til Finansavisen.

Suksessforfatteren noterer et rekordsterkt fjorår med både salgs- og omsetningsrekord i sitt investeringsselskap Jlhorst AS.

Ifølge avisa håvet Horst inn 29 millioner kroner på boksalg i 2022, som er en økning på nær 9 millioner kroner fra året før. Forfatteren tok også ut sitt hittil største utbytte på 9,2 millioner kroner, skriver Finansavisen.

- Reinvestert

Fram til september 2013 arbeidet Horst som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt. Deretter ble han fulltidsforfatter, og i fjor ble det kjent at Horst hadde solgt over ti millioner bøker. Arbeidet hans er også utgitt i over 40 land.

Selv om millionene har rullet inn på konto de siste åra, har Horst et intervju med Dagbladet i 2020 kunnet røpe at han har et ganske moderat forbruk, og at pengene ikke benyttes på luksusvarer.

- Mye av inntektene har jeg investert i eget forlag. Mine inntekter er reinvestert i det forlaget for å brukes til å løfte fram andre og nye forfattere, sa Horst den gang.

Unnet seg svømmebasseng

Han erkjente samtidig at en del penger har gått inn i huset han bor i sammen med kona Beate.

Det arkitekttegnede huset inneholder blant annet et «skrivetårn» hvor forfatteren koker sammen krimmysteriene. Huset ligger ved havet i hjembyen Larvik, og på tomta fikk også Lier Horst realisert en barndomsdrøm.

- Jeg har jo svømmebasseng i hagen. Det er litt unorsk, det, derfor liker jeg ikke å snakke så høyt om det, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer