Tjener titalls millioner på kondomer

Vil gjøre beskyttet sex mer miljøvennlig og bærekraftig.

GRÜNDERE: Tyskerne Philip Siefer (t.h.) og Waldemar Zeiler inngikk et løfte da de startet bedriften om at 50 prosent av overskuddet skulle investeres i fornybare prosjekter. Foto: Einhorn
GRÜNDERE: Tyskerne Philip Siefer (t.h.) og Waldemar Zeiler inngikk et løfte da de startet bedriften om at 50 prosent av overskuddet skulle investeres i fornybare prosjekter. Foto: Einhorn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var for fire år siden at de to tyske gründerne Philip Siefer og Waldemar Zeiler startet med crowdfunding av sin nyoppstartede bedrift. Håpet var å komme inn på det globale kondommarkedet verdt milliarder av kroner.

I et intervju med BBC forteller de historien om hvordan det hele startet.

– Vi ville lage et produkt som var lett å sende og selge på nett, og noe som gjorde at vi slapp å måtte forholde oss til returer, som er en av de største utgiftene for nettbutikker, sier Siefer til kanalen og fortsetter:

– Så kondomer var det perfekte produktet. Det bestemte vi før vi diskuterte om de skulle være veganske eller ikke.

Vegansk

Mens folk ga penger til bedriften var det flere som spurte om kondomene var veganske. Siefer og Zeiler ble overrasket da de forsto at etterspørselen var stor. De visste nemlig ikke selv at kondomer vanligvis ikke er veganske.

Etter fire år har bedriften, som nå produserer flere veganske hygieneartikler, en inntekt på fem millioner euro, som er i overkant av 50 millioner norske kroner.

Mange kondomer inneholder et animalsk protein ved navn kasein, som kommer fra melk, som skal gjøre lateksen mykere. I de veganske kondomene til Einshorn er kasein byttet ut med et plantebasert smøremiddel. Hovedingrediensen i kondomer er lateks som kommer fra gummitrær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer