Tjente 17 millioner på en halvtime

Den tidligere alpinstjernen Aksel Lund Svindal har gjort et skikkelig drømmetreff på Oslo Børs. Torsdag tok det helt av.

DRLMMETREFF: Aksel Lund Svindal og faren Bjørn Svindal har truffet i aksjemarkedet igjen. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB Scanpix
DRLMMETREFF: Aksel Lund Svindal og faren Bjørn Svindal har truffet i aksjemarkedet igjen. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da hadde videokonferanseselskapet Pexip sin første handelsdag på Oslo Børs. I løpet av kort tid steg aksjeprisen fra 63 til 91,70 kroner, melder Dagens Næringsliv.

Svindal hadde for vel en uke siden 632 000 aksjer i selskapet, ifølge Finansavisen.

Pexip har vært gjennom en emisjonsprosess den siste tiden, og den førte til en kraftig overtegning.

I løpet av en halvtime torsdag økte verdien på Svindals aksjepost med cirka 17 millioner kroner til 58 millioner. Det vil si at han har hatt en papirgevinst på 17 millioner kroner.

Svindal og faren Bjørn har vært med rundt dette selskapet i flere år. Finansavisen mener at duoen har hatt en samlet gevinst fra Pexip på rundt 60 millioner kroner fra 2014 og fram til selskapet gikk på børs torsdag.

– Dette er en «case» vi og særlig Aksel har fulgt gjennom mange år, sa Bjørn Svindal til Finansavisen i forrige uke.

Torsdag suste kursen opp som bare det og skapte kjempegevinst for alpinfamilien. Utviklingen i aksjen kan ha økt verdien av deres aksjeposter med vel 40 millioner kroner på en times tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer