Skatt

To av tre vil ha økt skatt for de rike

Et overveldende flertall blant nordmenn mener de rikeste må skatte mer enn i dag. - Folk er lut lei den borgerlige fordelingspolitikken, mener SV-leder Audun Lysbakken.

FORANDRING: - Folk er lut leig og vil ha forandring, sier SV-leder Audun Lysbakken om den overveldende støtten til høyere skatt for de rike. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORANDRING: - Folk er lut leig og vil ha forandring, sier SV-leder Audun Lysbakken om den overveldende støtten til høyere skatt for de rike. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

I en fersk meningsmåling Sentio Research har utført for Fagforbundet, svarer 68 prosent at de mener de rikeste her til lands må betale mer skatt.

Kun én av fem - 21 prosent - svarer nei på spørsmålet om rike bør bidra med mer skatt enn i dag, og støtter på den måten Solberg-regjeringens skattepolitikk.

- Lut lei

Leder i Fagforbundet Mette Nord er ikke overrasket over funnene.

- De rike har fått enorme skattekutt. På en annen side har de som har holdt hjulene i gang under pandemien og vært ofre gjennom nedstengingen fått kutt i feriepengetillegget og økte egenandeler. Dette er uakseptabelt, sier Nord.

- Dette er et veldig kraftig signal om at folket vil ha forandring. Folk er lut lei av den fordelingspolitikken som føres under de borgerlige, sier SV-leder Audun Lysbakken til Børsen.

Hans favoritt til ny statsminister etter stortingsvalget til høsten, Ap-leder Jonas Gahr Støre stemmer i.

- Å stanse økene ulikhet er noe av det viktigste vi gjør, da er et mer rettferdig og omfordelende skattesystem et viktig virkemiddel. Denne undersøkelsen understreker at det også er noe folk støtter opp om. Jeg tror det handler om at vanlige folk ser at det er viktigere med et trygt helsevesen og en god felles skole for barna, enn skattekutt til de rikeste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.