Vannstyring i Oslo:

To Lan-konsulenter kan koste 56 millioner

Mens Oslo-skolen står i stormen etter lønnsfest og konsulentregninger, må også miljøbyråd Lan Marie Berg svare for konsulentbruk. To konsulenter kan sitte igjen med 56 millioner i honorar.

KRITISERT: Hallstein Bjercke i Venstre undrer seg om miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) har noen styring over feltet sitt i det hele tatt.
KRITISERT: Hallstein Bjercke i Venstre undrer seg om miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) har noen styring over feltet sitt i det hele tatt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vann- og avløpsetaten i Oslo bygger ny vannforsyning, og sju av elleve i den øverste prosjektledelsen er innleide konsulenter.

Alle de sju har bakgrunn fra Follobanen og Bane NOR, skriver bygg.no, som omtalte saken først.

To av lederne har vunnet konkurranser med sine egne selskaper som kan være verdt 56,5 millioner kroner fram mot 2028.

- Denne saken ser svært alvorlig ut og reiser en rekke spørsmål knyttet til hvordan Vann- og avløpsetaten gjennomfører og styrer Oslo kommunes største investeringsprosjekt noensinne, sier Hallstein Bjercke (V) til Børsen.

Vannprosjektet har en kostnadsramme på 12,5 milliarder kroner og skal gi Oslo ny og uavhengig vannforsyning med en annen vannkilde enn Maridalsvannet. Prosjektet skal etter planen stå ferdig i 2028.

Styringsevne

Det er MDG-topp og miljøbyråd Lan Marie Berg som er ansvarlig for saken.

Hallstein Bjercke mener det påhviler Berg et særlig ansvar i lys av alle Dagbladets avsløringer rundt hennes ledelse av gjenvinningsetaten i Oslo. Berg har ikke politisk kapital nok til å bøte på enda en smell med svak styring, ifølge Bjercke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.