Flyanalytiker om streiken:

To scenarioer: - Kan eskalere

Konflikten mellom NHO og NFO er fortsatt uløst. Flyanalytiker skisserer to alternativer som nå kan utspille seg.

KAN BLI STÅENDE PÅ BAKKEN: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs forklarer at jo lenger flykonflikten mellom NHO og NFO varer, jo større konsekvenser vil det få for flytrafikken og passasjerer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KAN BLI STÅENDE PÅ BAKKEN: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs forklarer at jo lenger flykonflikten mellom NHO og NFO varer, jo større konsekvenser vil det få for flytrafikken og passasjerer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jo lengre dette varer og jo mer komplisert det blir, så risikerer vi å få en situasjon vi absolutt ikke ønsker å stå i. Særlig hvis det blir SAS-streik på toppen av det hele, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til Børsen.

Etter gjentatte meklingsforsøk er det fortsatt ingen løsning i flykonflikten mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO). Lørdag 18. juni markerte starten på flykaoset, som hittil har sørget for massekanselleringer og store forsinkelser.

Natt til søndag trådte NHOs lockout i kraft. Det innebærer at hele 450 flyteknikere ble tvunget ut av tjeneste. Nå råder blant annet bekymringen for at norske ambulansefly skal rammes av konflikten. Enkelte krever streiken avblåst.

- Vi kan ikke ha det sånn som dette. Denne konflikten går allerede ut over folks liv og helse. Arbeidsministeren må gjøre noe veldig kjapt. Situasjonen er så alvorlig at det må utløse tvungen lønnsnemnd, advarte stortingsrepresentant Irene Ojala fra Finnmark overfor Børsen mandag.

- Kan nærme seg slutten

I formiddag sendte NFO ut en pressemelding der organisasjonen opplyser at de vil kontakte NHO med en skisse til løsning i løpet av dagen. Klokka 18.30 opplyser NHO til Børsen at de fortsatt ikke har hørt fra motparten, men at de står klare til å forhandle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer