To uker i kø hos frisøren - og nytt gebyr

- Et vanvittig trykk fra kunder.

TVUNGEN VASK MOT BETALING? Mandag er 16 000 frisører tilbake på jobb med lange ventelister og nye krav til smittevern. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix.
TVUNGEN VASK MOT BETALING? Mandag er 16 000 frisører tilbake på jobb med lange ventelister og nye krav til smittevern. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag er 16 000 frisører på jobb igjen etter seks uker med nedlåste sakser og hårfønere.

Kundene er mer enn klare, men mange må belage seg på en annen hverdag fram mot 17. mai. Det blir ikke bare å stikke innom og få shinet toppen.

Etter de nye smittevernreglene med en meter avstand, kan ikke salongene ha kunder sittende inne for å vente på ledig time. Og det blir ikke lesestoff i ventekroken.

- Vanvittig trykk

- Salonger over hele landet opplever et vanvittig trykk fra kunder, de ringes ned. Hos mange er det stappfulle kundelister i to uker, rapporterer adm. direktør Anne Mari Halsan i den største arbeidsgiverorganisasjonen - NHO-tilknyttede Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB).

Derfor vurderer mange å utvide åpningstidene.

Over halvparten av ca. 2 500 bedrifter i bransjen er organisert i NHO.

Og få timer etter at næringsministeren har lagt fram smitteveilederen som helsemyndighetene og bransjen har blitt enige om, koker det rundt om hos frisørene og velværebedriftene.

Slik beskriver NHO Service og Handel den nye frisørhverdagen fra mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer