Bellies:

Tøffe tider: - Småredd

Den populære veganske restauranten priser seg lykkelig over sommerturisme, men frykter høsten.

PUST MED MAGEN: Stavanger-restauranten Bellies får en pause fra bekymringene med gjestene som følger med sommeren. Til høsten kan det bli verre. Foto: Bellies
PUST MED MAGEN: Stavanger-restauranten Bellies får en pause fra bekymringene med gjestene som følger med sommeren. Til høsten kan det bli verre. Foto: Bellies Vis mer
Publisert

Restaurantbransjen har stått i stormer i over tre år. Fortsatt er det mange som sliter med ettervirkninger fra pandemien, samtidig som økte renter, inflasjon og svak krone har meldt seg på.

Leder i Norsk Restaurantforening, Ove Jakobsen, gikk tidligere denne uka ut i Børsen og ropte varsko for bransjen. Han kom samtidig med en bønn til regjeringen om å hjelpe.

Tøff vår

Og det er ikke bare i Oslo flere restauranter sliter med å holde hodet over vannet. Den veganske restauranten Bellies har akkurat lagt bak seg noen harde vårmåneder.

- April og mai var tøffe måneder. Vi så at hele bookinga i Stavanger falt ganske kraftig. Man kan jo spekulere på hvorfor, men folk har nok å rutte med nå som renta er i været. Men nå går det veldig bra for mange av oss, vi har masse sommeravslutninger og forretningsmiddager, sier daglig leder Øystein Lunde Ohna til Børsen.

Han forteller at de også har sett turistene begynne å ankomme, og sier at rundt halvpartene av gjestene er utenbys fra.

- Det er man nok vant med i Oslo, men ikke så mye her. Det kommer folk fra Europa og Norge som er på ferie, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer