Tøffere tider - tøffere krav

SV-leder Audun Lysbakken krever strakstiltak mot milliardærflukten til Sveits, og retter en advarende pekefinger mot statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum rett før forhandlingene om statsbudsjettet.

KLAR: SV-leder Audun Lysbakken er kampklar med flere krav når det nå skal forhandles om statsbudsjettet for neste år. Foto: Shad Madian / Dagbladet
KLAR: SV-leder Audun Lysbakken er kampklar med flere krav når det nå skal forhandles om statsbudsjettet for neste år. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

Skyhøy inflasjon, stigende renter og Russlands invasjon i Ukraina skaker verdensøkonomien. Urolige tider har fått regjeringen til gjentatte ganger å advare mot økt oljepengebruk.

SV-leder Audun Lysbakken retter advarselen tilbake. Få dager før forhandlingene starter mellom SV og regjeringspartiene Ap og Sp, gir partilederen svar på tiltale:

- Det er ikke sånn at vanskelige tider gjør at SV vil være mer ettergivende i forhandlingene. Tvert om. Vanskelige tider gjør det enda viktigere med omfordelende grep i budsjettet, sier han til Børsen.

- Uakseptabelt

SV legger fram sitt alternative forslag til statsbudsjett fredag. Men Lysbakken kan allerede nå røpe en helt konkret sak som de vil ta med seg til forhandlingsbordet.

- De siste dagene er det kommet stadig nye meldinger om rikinger som tar med seg formuen og flytter til Sveits. Min klare melding til regjeringen er at nå må det handles, sier Lysbakken.

- Er det egentlig så farlig at noen rikinger flytter til Sveits?

- Ja, det er uakseptabelt at svært rike mennesker reiser fra skatteregningen sin. Dermed sender de regningen videre til vanlige folk, og det er dypt usolidarisk, sier Lysbakken, som langt fra er ferdig med sitt rikingoppgjør:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer