Tok «absurd» strømgrep: - Helt galskap

Mens strømprisene skyter i taket, har bonden Lars Lauten funnet et «smutthull» som vekker stor oppsikt.

KLØFTA: Lars Egil Lauten tok grep for å redusere strømregninga. Vinteren kan imidlertid bil svært krevende for flere bønder, sier han. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Foto/video: Bjørn Langsem. Vis mer
Publisert

KLØFTA (Børsen): - Jeg tror videoen engasjerer og provoserer mange. Det er jo banalt, gitt dagens høye strømpriser, at det er billigere for meg å produsere strøm på diesel, dersom jeg ikke får strømstøtte, sier bonden Lars Egil Lauten (51), idet han forsøker å overdøve voldsomme drønn fra et nødaggregat som spytter ut sort røyk.

- Og miljøvennlig er det jo ikke akkurat.

Lauten har høstet stor oppmerksomhet for en video han nylig publiserte på sosiale medier. Formålet med strømstuntet er å illustrere det han beskriver som et «paradoks».

- Jeg driver landbruk og har i underkant av 200 storfe med melkeproduksjon. Vi bruker derfor en del strøm. I en årrekke har vi også blitt oppfordret til å fase ut olje, og bli mer miljøvennlig. Da er det er jo helt galskap og absurd at dette skal bli løsningen vi må gå for på bygda.

Har gjort regnestykket

51-åringen har gjort regnestykket og mener selv at han sparer et sted mellom 2-4 kroner per kilowattime på å bruke dieselaggregat når strømprisen er på sitt høyeste.

- Det er litt avhengig av dieselpriser også. Men selv med dagens pumpepris, vil det være rimeligere å produsere strøm med diesel. Det er jo en absurd situasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.