SAS-sjefen innrømmer:

- Tok beslutningene for seint

Anko van der Werff berømmer hovedkonkurrenten Norwegian - og erkjenner at hans eget kriserammede selskap var for treig på avtrekkeren.

INNRØMMER FEIL: Konsernsjef i SAS, Anko van der Werff, erkjenner at selskapet burde kommet på banen med en løsning tidligere. Her avbildet i forbindelse med den omfattende pilotstreiken i fjor sommer. Foto: Chris Anderson /TT News Agency / via REUTERS / NTB
INNRØMMER FEIL: Konsernsjef i SAS, Anko van der Werff, erkjenner at selskapet burde kommet på banen med en løsning tidligere. Her avbildet i forbindelse med den omfattende pilotstreiken i fjor sommer. Foto: Chris Anderson /TT News Agency / via REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

Pengene fosser stadig ut av kriserammede SAS, som snur hver stein for å tette kostnadshull og sikre selskapets framtid.

For konsernsjef Anko van der Werff har utfordringene stått i kø siden han overtok stafettpinnen fra Rickard Gustafson for snart to år siden. Werff er imidlertid ikke alene om å ha høstet noen brutale erfaringer fra luftfarten de siste åra.

Tirsdag var toppsjefene fra SAS, Norwegian og Play Airlines samlet i forbindelse med luftfartskonferansen Danish Travel Event i København.

- Tok muligheten

Ifølge bransjenettstedet Check-In forklarte Norwegian-sjef Geir Karlsen at han fikk tilbud om å overta Jacob Schrams rolle som administrerende direktør etter at selskapet fullførte en vellykket rekonstruksjonsprosess i Irland og Norge i slutten av mai i 2021.

Selskapet var konkurstruet i lang tid før sistnevnte brikke falt på plass.

- Vi hadde seks måneder der alt handlet om overlevelse. Vi tok muligheten. Vi benyttet anledningen da vi fikk den, og vi var det første selskapet som prøvde å løse det på denne måten, fortalte Karlsen under tirsdagens arrangement, gjengitt av nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer