Tok bilde med sanksjonert russer

Elon Musk dukket i helga opp under VM-finalen, der han ble avbildet med en sanksjonert, russisk TV-personlighet.

FÅR KRITIKK: Elon Musk får kritikk for å ha stilt opp på denne selfien med den sanksjonerte russiske TV-personligheten, Natalija Asker-Zade. Foto: Natalija Asker-Zade / Telegram
FÅR KRITIKK: Elon Musk får kritikk for å ha stilt opp på denne selfien med den sanksjonerte russiske TV-personligheten, Natalija Asker-Zade. Foto: Natalija Asker-Zade / Telegram Vis mer
Publisert

«Elon - jeg håper du ikke visste hvem det var», skriver den russiske opposisjonspolitikeren Ivan Zjdanov på Twitter.

Bilde med sanksjonert russer

Det som har fått den russiske politikeren til å reagere er et bilde den prorussisk TV-journalisten Natalija Asker-Zade (35) la ut på den krypterte meldingstjenesten Telegram kort tid etter at Argentina hadde beseiret Frankrike i en dramatisk VM-finale i Qatar.

«Argentina slo Frankrike på straffer i VM-finalen. Jeg er enig med Elon Musks vurdering av kampen: 'En duell i ørkenen. En bedre kamp kunne man ikke håpet på'.- Jeg så hvordan han delte følelsene sine om det som skjedde på Twitter. Jeg har også mange gode følelser - jeg vil fortelle dere om det snart», skrev Asker-Zade da hun la ut bilde, ifølge Business Insider.

Hun refererte åpenbart til en Twitter-melding Musk hadde lagt ut, der han publiserte en video av det øyeblikket sluttsignalet gikk, og Argentina kunne kaste seg ut i hemningsløs gulljubel.

Øyeblikket der de to tok bilde sammen er også foreviget i en TikTok-video.

Årsaken til at den russiske opposisjonspolitikeren reagerer er at Asker-Zade er programleder i det statseide russiske mediet VGTRK, som har blitt sanksjoner av både Storbritannia og Canada etter at Russland invaderte Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.