Tok bilde med sanksjonert russer

Elon Musk dukket i helga opp under VM-finalen, der han ble avbildet med en sanksjonert, russisk TV-personlighet.

FÅR KRITIKK: Elon Musk får kritikk for å ha stilt opp på denne selfien med den sanksjonerte russiske TV-personligheten, Natalija Asker-Zade. Foto: Natalija Asker-Zade / Telegram
FÅR KRITIKK: Elon Musk får kritikk for å ha stilt opp på denne selfien med den sanksjonerte russiske TV-personligheten, Natalija Asker-Zade. Foto: Natalija Asker-Zade / Telegram Vis mer
Publisert

«Elon - jeg håper du ikke visste hvem det var», skriver den russiske opposisjonspolitikeren Ivan Zjdanov på Twitter.

Bilde med sanksjonert russer

Det som har fått den russiske politikeren til å reagere er et bilde den prorussisk TV-journalisten Natalija Asker-Zade (35) la ut på den krypterte meldingstjenesten Telegram kort tid etter at Argentina hadde beseiret Frankrike i en dramatisk VM-finale i Qatar.

«Argentina slo Frankrike på straffer i VM-finalen. Jeg er enig med Elon Musks vurdering av kampen: 'En duell i ørkenen. En bedre kamp kunne man ikke håpet på'.- Jeg så hvordan han delte følelsene sine om det som skjedde på Twitter. Jeg har også mange gode følelser - jeg vil fortelle dere om det snart», skrev Asker-Zade da hun la ut bilde, ifølge Business Insider.

Hun refererte åpenbart til en Twitter-melding Musk hadde lagt ut, der han publiserte en video av det øyeblikket sluttsignalet gikk, og Argentina kunne kaste seg ut i hemningsløs gulljubel.

Øyeblikket der de to tok bilde sammen er også foreviget i en TikTok-video.

Årsaken til at den russiske opposisjonspolitikeren reagerer er at Asker-Zade er programleder i det statseide russiske mediet VGTRK, som har blitt sanksjoner av både Storbritannia og Canada etter at Russland invaderte Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer